al contingut a la navegació Informació de contacte

Informació de les sessions de la Setmana de l'Energia Sostenible del Solsonès, 15 al 20 d'octubre de 2024

L’objectiu d’aquesta setmana és sensibilitzar sobre la necessitat de la transició energètica, el procés per abandonar els combustibles fòssils, i posar èmfasi en les oportunitats que ofereix. Les comunitats energètiques juguen un paper clau en aquest canvi.

L’esdeveniment està especialment dirigit a la ciutadania de la comarca i inclou sessions de divulgació, conscienciació i debat al voltant de la transició energètica.

La Setmana de l’Energia Sostenible del Solsonès compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Solsona, Olius, Sant Llorenç de Morunys, Comunitat Energètica Balenyà Sostenible, Comunitat Energètica de la Cerdanya, Comunitat Energètica de l’Alt Urgell-la Vall del Port Negre, km0 Energy, Quali Geotèrmia, l’Oficina de Transformació Comunitària Catalunya Rural, A Prop Energia, Electrofluxe i de Jordi Salinas. Les activitats estan impulsades per la Xarxa d’Oficines Comarcals de Transició Energètica, una iniciativa de l’Institut Català d’Energia (ICAEN).

El programa s'hi anirà actualitzant en aquest lloc web.


Dimarts 15 d'octubre

Projectes i comunitats empresarials, a càrrec de Xavier Massa de km0 energy.

19 h, Sala d'actes de l'Ajuntament d'Olius, Pça de l'Olivera 1 (El Pi de Sant Just), Olius

Sessió informativa adreçada a les empreses de la comarca.

La sessió pretén esclarir els dubtes sobre quins beneficis pot aportar a les empreses d’un polígon el fet de desenvolupar un projecte de Comunitat Energètica. Més enllà de gestionar una instal·lació d’autoconsum compartit pot permetre organitzar una sèrie de serveis que aportin valor econòmic, coneixement i permetin establir un full de ruta clar i eficient per la descarbonització de les diferents activitats econòmiques.

Programa


Dimecres 16 d'octubre

Climatització del segle XXI: aerotèrmia i geotèrmia, a càrrec d'Albert Pujadas, de Quali Geotèrmia, i Joan Sera, de Tellus Ignis.

19 h, Sala de les Homilies d'Organyà, Biblioteca Municipal Carles Morató, Pça Ramon Llumà, Solsona

Sessió divulgativa adreçada a la ciutadania.

En la sessió s'aboradarà la tecnologia de les bombes de calor des d'una perspectiva divulgativa i informativa i s'entrarà a tractar el temes rellevants dels dos usos predominants, aerotèrmia i geotèrmia, destacant pros i contres, preus i desmitificant alguns aspectes.

Programa


Dijous 17 d'octubre

Un cotxe elèctric... vols dir? a càrrec de Jordi Salinas, assessor en automoció.

19:10 h, Auditori de la Sala Polivalent, c/ Gaudí 2, Solsona

Sessió divulgativa-formativa adreçada a la ciutadania.

En la sessió es tractaran els mites, les ombres i les llums del cotxe elèctric.

Programa


Divendres 18 d'octubre

Comunitats energètiques a entorns de muntanya

Amb Elisabet Escala (Comunitat Energètica de la Cerdanya), David Planes Corts (Associació Comunitat Energètica de l’Alt Urgell-la Vall del Port Negre), Ramon Roig (Comunitat Energètica Balenyà Sostenible, Osona), Marina Raluy (A Prop Energia - Fem més solucions SCCL) i Adrià Piñol (Oficina de Transformació Comunitària Catalunya Rural - ARCA).

Modera: Sandra Franquet, Oficina Comarcal de Transició Energètica de l'Alt Urgell.

18:30 h, Teatre Municipal, c/ Josep Cirera, 1, Sant Llorenç de Morunys

Sessió informativa adreçada a la població dels municipis de muntanya del Solsonès i d'altres entorns de muntanya.

Programa


Dissabte 19 d'octubre

Xerrada debat: Renovables: si així no, aleshores, com?

Amb Francesc Mauri (Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals - CCMA), Josep M. Reig (Electra del Cardener), Jordi Punset (Electrofluxe), Marta Morera (Directora Institut Català d'Energia - ICAEN) i Carles Riba (Col·lectiu per a un Model Energètic i Social Sostenible - CMES)

Modera: Noemí Vilaseca

19 h, Teatre Comarcal, c/ Vall Fred 20, Solsona

Sessió adreçada a la societat en general, i en particular a la de la comarca del Solsonès.

Cartell


Diumenge 20 d'octubre

Joc infantil "Hola Watty", a l'espai de jocs infantils (Pça del Palau Episcopal, Solsona). Per a infants a partir de 6 anys.

D'11 a 14 h.


Organitza: Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès amb la col·laboració de les Oficines de la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Berguedà, la Noguera i la Segarra.

Per a més informació: octesolsones(@)elsolsones.cat

XOCTE.png