al contingut a la navegació Informació de contacte

SIAD - Dones i igualtat

EL SERVEI D’INFORMACIÓ I ATENCIÓ A LES DONES (SIAD)

El SIAD del Solsonès és un servei adreçat a les dones del Solsonès que ofereix informació i assessorament en aquells temes que els són d’interès i facilita el seu accés als diferents recursos del territori.

El SIAD ofereix orientació psicològica per a dones que viuen una situació de malestar o crisi i assessorament jurídic per a dones que vulguin conèixer els seus drets en àmbits com el laboral, separacions, custòdies o incompliments de sentències, així com orientació i acompanyament per a dones que estan vivint situacions de violència masclista.

El SIAD treballa també amb les entitats i els ajuntaments de la comarca promovent accions de sensibilització social, de prevenció de la violència masclista i d’impuls de les polítiques d’igualtat de gènere.

Podeu contactar amb el Servei d’Informació i Atenció a les Dones per telèfon 973483234 (ext. 157) o bé per correu electrònic (siad@elsolsones.cat).

 

PROJECTES I CAMPANYES

DOCUMENTS

Projecte “La igualtat, ara i aquí”

El projecte “La igualtat, ara i aquí” té per objectiu que les administracions, empreses i entitats del territori apliquin mesures d’igualtat i incorporin la perspectiva de gènere en les seves actuacions. El projecte consisteix a donar suport i orientació en l’elaboració de plans d’igualtat, en la prevenció de l’assetjament sexual i per raó de sexe, la programació de càpsules formatives i l’elaboració de materials de difusió i sensibilització.

 

Materials

  

Campanya Impensables. Fem impensables les violències masclistes

IMPENSABLES-NEGRE.jpg

www.campanyaimpensables.cat

L’adjectiu “impensable” fa referència a quelcom altament improbable o difícil d’imaginar. Impensables és el nom escollit per aquesta campanya que busca aconseguir fer impensables les violències masclistes. És a dir, aquelles violències que pateixen les dones pel fet de ser dones.

Amb un enfocament de 360°  i amb accions adreçades a diferents col·lectius, la campanya Impensables s’adreça a NOSALTRES. ARA I AQUÍ. Ja que sigui quina sigui la nostra situació, tenim un espai en el qual podem contribuir a fer impensables les violències masclistes.

Adona’t. Línia adreçada a les dones per tal d’identificar situacions d’abús i violència i conèixer els recursos existents.

Qüestiona’t. Línia adreçada a joves, professorat i famílies per tal d’afavorir el qüestionament d’actituds sexistes que es repeteixen i perllonguen amb el temps.

Implica’t. Línia de la campanya adreçada a professionals que intervenen en la detecció, atenció o recuperació de dones i infants en situació de violència masclista.

Repensa’t. Línia de la campanya adreçada als homes per tal de fomentar un canvi en el model de masculinitat.

Pregunta’t. Línia adreçada a infants, famílies i mestres per tal d’afavorir la consolidació de la coeducació com a eina per a la prevenció de les violències masclistes.

Tots els materials estan disponibles al web: www.campanyaimpensables.cat.

El desplegament de la campanya es realitza de manera coordinada entre els ajuntaments del Solsonès i el Consell Comarcal amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i es finança amb càrrec als fons rebuts del Pacte d’Estat contra la violència de gènere de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.