al contingut a la navegació Informació de contacte

Altres serveis i activitats

ALTRES SERVEIS:

Servei Comarcal de Català del Solsonès

Forma part de la xarxa de serveis de català que el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) té arreu de Catalunya.

El Consell Comarcal del Solsonès hi està vinculat i té representació en l’òrgan de direcció territorial del Centre de Normalització Lingüística de Lleida. Per millorar els coneixements de català, perquè el català sigui present en tots els àmbits, per promoure la cultura catalana i per donar seguretat en el seu ús diari.

El Servei Comarcal de Català del Solsonès ofereix aquests serveis als ajuntaments de la comarca, associacions, comerços, empreses, mitjans de comunicació, xarxes socials i particulars, per avançar en l’ús de la llengua.

Contacte: solsones@cpnl.cat

Centre de Formació de Persones Adultes (CFA)

Enllaç web: https://agora.xtec.cat/cfasolsones/

Arxiu Comarcal del Solsonès

(Segona planta de l'edifici del Consell Comarcal del Solsonès)

ALTRES ACTES I ACTIVITATS:

Concurs de nadales i dibuixos

Concurs organitzat pel Consell Comarcal amb motiu de les festes del Nadal. Es convoquen tots els alumnes de totes les escoles de la comarca. Enguany hi ha participat  466 alumnes distribuïts en diferents categories que van des dels 2 anys als majors de 16 anys.

Concurs de fotografia El Solsonès

Concurs organitzat pel Consell Comarcal i amb la col·laboració de l'Arxiu Comarcal del Solsonès que pretén premiar les fotografies que millor captin l’essència de la comarca centrades anualment en un tema.

Premi Signum i Premi Solsonès

El Premi Signum, instaurat per primera vegada l’any 1997, per tal de reconèixer la tasca i l’exemple de totes aquelles persones i institucions de dins i de fora de la comarca que hagin destacat al Solsonès, tant per la seva vàlua professional com per la seva qualitat humana en qualsevol dels àmbits possibles, siguin de l’esport, científic, humanitari, mèdic, artístic, cultural, social o polític, entre d’altres. Actualment es concedeix cada quatre anys.

L'any 2018 es va instaurar el Premi Solsonès. L’encarregat de fer la proposta és el Consell Cultural Francesc Ribalta, integrada per persones coneixedores de la realitat social, cultural i històrica de la comarca del Solsonès. El premi es lliura en un solemne acte pels volts de les festes del Nadal.