al contingut a la navegació Informació de contacte

Una vintena de voluntàries retiren més de 2.000 litres de deixalles al pantà de Sant Ponç

DILLUNS 02 AGOST 2021

Les jornades solidàries de recollida de residus es consoliden amb l’impuls del Consell Comarcal i el Patronat de Turisme del Solsonès, el Grup de Natura del Solsonès i, en aquesta ocasió, de l’Ajuntament de Clariana de Cardener.

 

Dissabte 31 de juliol, a les nou del matí, es va convocar de manera oberta i sense necessitat d’inscripció prèvia a totes les persones que volguessin aportar el seu granet de sorra per mitjà de la recollida de residus. Des de l’organització s’ha pensat una jornada de neteja voluntària de caràcter familiar a la riba del pantà de Sant Ponç amb vocació de generar consciència ambiental i, alhora, ser una proposta d’ecoturisme i hàbits saludables adreçada també a visitants sensibles envers l’ecologia del nostre paisatge.

 

Vora La Caseta del Pantà s'ha ofert un esmorzar amb producte local per començar el dia. La novetat d’aquest any ha estat que la neteja es podia dur a terme tant a peu com en caiac, gràcies a la col·laboració de Tirantmilles i La Caseta del Pantà, que s'han sumat a l’acció i han posat les seves embarcacions a disposició de les participants. Els residus més abundants que s'han recollit han estat les llaunes i ampolles de refrescos i begudes alcohòliques, les mascaretes d'un sol ús, les bosses de plàstic lligades amb excrements a dins, les tovalloletes higièniques, les joquines infantils i els envasos plàstics alimentaris. I com a troballes més singulars, algunes cadires de plàstic, un pneumàtic i una caixa forta.

 

Aquest és el segon any que l’ens comarcal proposa la iniciativa, després de valorar molt positivament la bona acollida de les jornades organitzades l’estiu del 2020.