al contingut a la navegació Informació de contacte

Tret de sortida del curs escolar 2021-2022 sense incidents

DIVENDRES 24 SETEMBRE 2021

El curs arrenca amb 7 línies de transport escolar

que traslladen un centenar d’alumnes

Aquest dilluns s’ha iniciat el curs escolar 2021 – 2022 amb la mirada posada a l’evolució de la pandèmia a la comarca.

El curs acadèmic d’enguany arrenca amb set línies de transport escolar, concretament les línies de La Coma a Sant Llorenç de Morunys, Ardèvol-Freixinet-Solsona, Navès a Solsona, el Pi de Sant Just a Solsona, la Coma a la Coma, Solsona a Santpedor (AMPANS) i la línia d’alumnes amb necessitats educatives especials. Aquestes línies transporten un centenar d’alumnes entre escolarització obligatòria, no obligatòria i post obligatòria.

L’inici de curs també suposa, de nou, la posada en funcionament del menjador escolar que gestiona el Consell Comarcal del Solsonès a les 7 escoles de la Zona Escolar Rural de la comarca (Ardèvol, La Coma, Freixinet, Lladurs, Llobera, Navès i Sant Climenç), amb uns 90 alumnes fixos de menjador.

Des de fa temps, des del Consell Comarcal s’està reivindicant que les escoles rurals puguin disposar d’uns preus i serveis similars a la resta d’escoles de Catalunya. En aquest sentit, abans de l’estiu i amb el suport d’ajuntaments, escoles i AFA, es va fer una petició demanant un segon monitor als menjadors escolars de la ZER. Per aquest curs s’ha assolit un primer objectiu que és una reducció del preu del servei de menjador i una part de la segona demanda de disposar d’un segon monitor. El Departament d’Educació assumirà la diferència entre el cost del servei i el preu màxim de menjador que fixa i que serà el que pagaran els usuaris del servei. Així mateix també assumirà el finançament del segon monitor de l’escola Aiguadora de Navès, la que té més alumnes a menjador.

Respecte a aquest tema, el Consell Comarcal del Solsonès, juntament amb 3 consells comarcals més, representació de la ZER de Catalunya i membres dels serveis centrals i territorials del Departament d’Educació, han constituït un grup de treball per tal d’analitzar la situació, necessitats i requeriments dels menjadors de les escoles rurals de Catalunya.

El curs s’inicia amb el repte de mantenir la nova normalitat en el context de final de la cinquena onada de la pandèmia. El Consell Comarcal gestiona el transport escolar i els ajuts de menjador i desplaçament de tota la comarca, així com també el servei de menjador de la Zona Escolar Rural del Solsonès.