al contingut a la navegació Informació de contacte

Tot a punt pel Festival de Senderisme del Solsonès d’aquest cap de setmana

El festival torna aquest dissabte i diumenge amb rutes guiades a peu i altres activitats per a conèixer el patrimoni cultural, natural i gastronòmic de la comarca

Foto Sàmara Natura
Foto Sàmara Natura

DIMECRES 13 SETEMBRE 2023

El Solsonès acollirà, el proper cap de setmana, una nova edició del Festival de Senderisme dels Pirineus.

 

Les activitats s’inicien aquest dissabte, a partir de les nou del matí, amb una ruta guiada per la Coma de quatre quilòmetres i mig, per tal d’observar l’arquitectura de pagès. Anirà a càrrec de Relleus, guies de muntanya, i de l’Associació Cultural Vall de Lord. El punt de trobada serà a l’aparcament de ca la Roseta de la Coma i tindrà una durada de quatre hores. Es tracta d’una activitat recomanada per a infants a partir de 10 anys. També s’ha previst, a la mateixa hora, una ruta de senderisme de catorze quilòmetres i mig pel pont Quebradís, gran part de la qual transcorre pel municipi de Guixers i que serà guiada per Sílvia Rovira. El punt de trobada serà a l’Oficina de Turisme de la Vall de Lord. Es calcula una durada d’unes cinc hores amb una dificultat tècnica moderada.

 

El mateix dissabte s’ha programat diverses activitats paral·leles. Una d’aquestes és l’anellament d’aus a les mateixes basses de Brics (Olius), de les nou fins a les onze del matí, organitzada pel Grup de Natura del Solsonès - Centre d’Estudis Lacetans. El punt de trobada serà a les mateixes basses de Brichs. A partir de mitja tarda i cap al vespre, tindrà lloc la sortida d’observació de cérvols i observació d’astronomia, que estarà conduïda per Sàmara Natura i AstroSolsonès. El punt de trobada serà el cementiri de Solsona a les sis de la tarda i durarà fins a les deu de la nit. Es demana a les persones que hi vulguin participar que portin calçat de muntanya, roba d’abric, binocles (si se’n té), menjar i aigua.

 

Pel què fa al diumenge, a partir de les 10 del matí, es podrà participar en una activitat paral·lela gratuïta al restaurant el Miracle, el qual tornarà a acollir el taller de cuina d’elaboració de pastís de formatge i visita autoguiada que tan èxit va tenir en les passades edicions.

 

Totes aquestes activitats ja es poden reservar a través de la web del Patronat de Turisme del Solsonès http://turismesolsones.com/que-fer/festival-senderisme-solsones/

 

El Festival de Senderisme del Solsonès compta amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida i està emmarcat dins el Festival de Senderisme dels Pirineus que va néixer el 2016 inspirant-se en els walking festivals dels països centreeuropeus que combinen itineraris de senderisme per a famílies i gent gran, tastets gastronòmics, visites a museus, concerts i rutes culturals.