al contingut a la navegació Informació de contacte

Torna “La Cinèfila” el cicle de cinema social i feminista amb dues projeccions gratuïtes per aquesta tardor

L’assetjament escolar i el desig femení centren la segona edició de “La Cinèfila”

DILLUNS 16 OCTUBRE 2023

programa dues projeccions per als dijous 26 d‘octubre i 2 de novembre a les 9 del vespre al teatre comarcal de Solsona.

 

La primera de les projeccions “Un pequeño mundo” (Bèlgica 2021) s’ha programat pel dijous dia 26 d’octubre a les nou del vespre al teatre comarcal de Solsona. Aquest film, que aborda l’assetjament escolar, es tracta d’un acostament sensorial a la naturalesa més violenta de la infància i a les seves seqüeles.  

La Nora comença a l’escola de primària i, poc després, descobreix l’assetjament escolar que pateix el seu germà gran. La Nora es debat entre la necessitat d’integrar-se a l’escola i el seu germà que li demana que no expliqui res a ningú.   

 

La segona pel·lícula “Creatura” (Espanya 2023) es podrà veure el 2 de novembre, també a les nou del vespre al mateix teatre comarcal de Solsona, ens planteja una indagació valenta als tabús que envolten el desig i la sexualitat femenina.

Després de traslladar-se a una nova casa amb la seva parella, la Mila s’adona que la pèrdua de desig es troba en ella mateixa. A partir d’aquí, comença un viatge per revisar les experiències de la seva infància i adolescència amb l’esperança de reconciliar-se amb el seu cos, el desig i el plaer.

 

El cicle Cinèfila és una iniciativa del Consell Comarcal del Solsonès que pretén oferir una perspectiva en clau social i feminista. Es projecta en el marc del desplegament del IV Pla comarcal de polítiques feministes i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona i de la Diputació de Lleida a través del Pla econòmic per a la promoció de les polítiques d’igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i/o dels drets de no discriminació de les persones LGTBI.