al contingut a la navegació Informació de contacte

Territori integra el Solsonès al sistema tarifari de Barcelona

DIVENDRES 08 JULIOL 2022

  1. La integració suposarà un estalvi del voltant del 40 % en els trajectes a Barcelona amb transbordament
  2. La comarca quedarà inclosa a la setena corona de l’Autoritat del Transport Metropolità, juntament amb el Berguedà i el Ripollès

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori incorpora la comarca del Solsonès al Sistema tarifari integrat de la Regió metropolitana de Barcelona. La integració serà efectiva en el darrer trimestre d’aquest any.

Ho ha explicat aquest dijous la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, durant el Consell d’alcaldes del Solsonès, dies després d’haver-se aprovat pel Consell d’Administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

La comarca quedarà integrada a la setena corona del Sistema tarifari, juntament amb el Berguedà i el Ripollès. La integració suposa la creació d’un paquet de 7 zones Solsonès-Barcelona, que inclou una targeta de 10 viatges de l’operador per anar fins a Barcelona i d’una T-Casual d’una zona per a poder fer els transbordaments dins de la ciutat. L’estalvi en cada desplaçament a la capital catalana amb transbord se situarà al voltant del 40 % respecte el sistema actual.

El Solsonès està format per un total de 15 municipis i una població de 13.600 habitants. El cost de la integració és d’uns 300.000 euros, que van a càrrec de la Generalitat.

El Departament també té previst integrar les comarques de l’Alt Pirineu i Aran al sistema tarifari de la demarcació de Lleida durant el darrer trimestre de 2022.

Font: Territori -Generalitat de Catalunya