al contingut a la navegació Informació de contacte

Sessions participatives sobre els plans d’usos dels embassaments de Sant Ponç i la Llosa del Cavall

DIMARTS 29 MARÇ 2022

El Consell Comarcal obre dues sessions de treball a Clariana de Cardener i a Guixers a veïns i a entitats interessades

 

El proper dimarts 5 d’abril a les sis de la tarda a l’Ajuntament de Clariana de Cardener, i el proper dijous dia 7 d’abril, també a les sis de la tarda, a l’Ajuntament de Guixers, acolliran dues sessions de treball en relació al Pla d’usos recreatius dels embassaments de Sant Ponç i de la Llosa del Cavall.

 

L’ens comarcal va contractar la redacció del Pla d’usos recreatius d’aquests embassaments per tal de definir i ordenar les activitats recreatives i turístiques que es poden desenvolupar en aquestes infraestructures hidràuliques, fent-les compatibles amb les mateixes, respectant els valors ambientals i alhora poder esdevenir un potencial econòmic per al territori. Actualment s’encara el procés participatiu de recollida de suggeriments i propostes, de cara a la redacció final.

 

Una vegada recollides les propostes, es procedirà a la redacció dels plans d’usos recreatius de Sant Ponç i de la Llosa del Cavall, que han de venir a regular les activitats que s’hi puguin desenvolupar i que aniran acompanyades de les ordenances reguladores. La següent fase serà la de la implantació del resultat de la redacció.

 

La redacció del Pla d’usos recreatius dels embassaments de Sant Ponç i de la Llosa del Cavall, disposa d’un pressupost de 62.678 euros i compta amb el finançament de 46.0000 € per part de l’Agència Catalana de l’Aigua i de 16.678 € per part del Patronat de Turisme del Solsonès i dels ajuntaments que tenen aquestes infraestructures al seu terme municipal: Clariana de Cardener, Olius i Navès en el cas de Sant Ponç i Navès, Guixers i Sant Llorenç de Morunys pel que fa a la Llosa del Cavall.