al contingut a la navegació Informació de contacte

Satisfacció al govern del Consell Comarcal del Solsonès pel compliment del primer objectiu de la legislatura

La setmana després que el Ple del Consell Comarcal del Solsonès donés llum verda als pressupostos de l’ens comarcal, el president de l’ens, Benjamí Puig, es mostra satisfet pel compliment del primer objectiu del govern de coalició: l’aprovació de la RLT.

DIMARTS 05 DESEMBRE 2023

- El Ple de la setmana passada dona llum verda als primers pressupostos de la legislatura i a la relació de llocs de treball del personal de l’ens. Com se sent el president i el govern del Consell Comarcal del Solsonès després d’assolir aquest objectiu?

 

Bé, la veritat és que com a president del Consell Comarcal sento una gran satisfacció. Vam prendre possessió al mes de juliol, i, abans d’acabar l’any, hem complert el primer objectiu al qual ens vam comprometre: aprovar una relació de llocs de treball del Consell Comarcal del Solsonès i així resoldre el tema de les treballadores familiars.

 

- Que suposa per a l’equip de govern del Consell Comarcal aquest fet?

 

En primer lloc, i el mes important, suposa fer justícia i adequar les treballadores familiars del Consell Comarcal del Solsonès a les condicions laborals que es mereixen tenir. En segon lloc, suposa un punt a favor d’aquest govern de coalició; demostra que no hem vingut aquí a passar l’estona sinó que hem vingut a fer feina.

 

- Com valora el resultat del procés d’aquesta RLT?

 

Tot l’equip de govern ho valorem de forma molt positiva. Més del 90 % dels treballadors i treballadores del Consell Comarcal van votar aquesta RLT: un 58% han dit estar-hi a favor, un 26,4 % en contra, i un 15,1 % va votar en blanc. Aquests resultats reforcen la feina de l’equip de govern en el resultat final. Això no vol dir que no tinguem el compromís de vetllar-lo per, si és possible, anar-lo millorant i adequant a la realitat de cada moment.

 

- Quan s’aplicarà aquesta RLT?

 

Aquesta RLT es començarà aplicar ja aquest mes de gener. Tot i això, val a dir que a les treballadores familiars ja se’ls reconeix la retribució amb efectes del mes de novembre. Vull afegir que la RLT és una radiografia del moment actual; és un document viu, que pot experimentar canvis...

 

- Ara que ha culminat tot el procés, quina valoració fa d’aquesta RLT?

 

Bé, en primer lloc vull reconèixer la feina feta per aquelles persones van iniciar tot aquest procés, ja sigui les que han representat el govern com al personal; també a les persones que han estat negociant en la seva culminació, tan per part del govern com també per part del personal. Vull afegir que, en global, el personal de la casa ha entès que la RLT és el resultat d’un equilibri entre el què és just i el què el Consell Comarcal pot assumir.

 

- Arribar aquí, quins objectius es marca per l’exercici vinent?

 

El propòsit del govern del Consell Comarcal del Solsonès per a l’any vinent, és la culminació del traspàs del Centre Sanitari del Solsonès i l’adquisició dels terrenys de ca l’Alemà per a la futura construcció d’un nou Centre Sanitari.