al contingut a la navegació Informació de contacte

S’obre el termini per sol·licitar ajudes de menjador i transport escolar

El proper dia 2 de maig, el Consell Comarcal del Solsonès obre el termini per sol·licitar ajudes de menjador i transport escolar per al proper curs

DIMARTS 30 ABRIL 2024

Els alumnes que no tenen escola al seu municipi poden sol·licitar les beques obligatòries amb ajudes del 100% del cost del servei de menjador. En el cas del transport escolar, si els alumnes no disposen de línia de transport poden sol·licitar una ajuda pels quilòmetres des del seu domicili fins al centre escolar; en cas que disposin de línia, poden sol·licitar una ajuda del trajecte des del seu domicili fins a la parada del autobús, sempre que la distància entre els dos punts sigui superior als 3 quilòmetres.

 

Els alumnes que tenen escola al seu municipi poden sol·licitar les beques no-obligatòries, les quals es resoldran en base a criteris socioeconòmics. En cas de ser beneficiaris d’aquestes beques, els imports de les ajudes oscil·laran entre el 70 % o el 100% del cost del servei de menjador. Pel que fa a les ajudes del servei de transport escolar, poden demanar una ajuda si el seu domicili es troba a més de 3 kilòmetres del centre educatiu.

 

D'altra banda, els estudiants que cursen estudis post obligatoris poden sol·licitar fer ús d’una línia de transport escolar sempre que hi hagi places lliures.

 

Si un estudiant viu en un entorn rural i se li ha denegat la beca per motius socioeconòmics, podrà ser beneficiari d’una ajuda per part de la Diputació de Lleida, la qual serà fins a un 50% el cost del servei de menjador. Per poder ser beneficiari d’aquest ajut és essencial haver demanat l'ajuda al Consell Comarcal del Solsonès, ja que serà qui ho tramitarà amb la Diputació de Lleida.

 

Per a sol·licitar les ajudes, els interessats poden accedir a través de l'enllaç que trobaran a la web del Consell Comarcal https://www.elsolsones.cat/serveis-a-les-persones/ensenyament. Cal emplenar la sol·licitud corresponent i adjuntar els documents necessaris. Finalment, l'enviament de la sol·licitud s’ha de realitzar a través de la seu electrònica, requerint l'ús de l'ID-CAT.

 

Per a més informació poseu-vos en contacte amb el Consell Comarcal del Solsonès.