al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal del Solsonès impulsa una auditoria tecnològica d’Internet de banda ampla

DISSABTE 13 MARÇ 2021

El Consell ha posat en marxa l’encàrrec de la diagnosi com a pas previ necessari per poder redactar un pla estratègic comarcal per a la connectivitat i la digitalització

 

Amb l’objectiu de donar una resposta eficient a una de les mancances més evidents de l’entorn rural avui dia, com és l’oferta pobra i limitada d’Internet de banda ampla, el Consell proposa una planificació amb mirada comarcal, aglutinadora i actualitzada. La pandèmia ha sacsejat el nostre dia a dia i ha fet més evident encara la necessitat ineludible de viure en territoris ben connectats, no solament per poder combatre el despoblament, sinó per tal d’acabar amb la fractura digital existent.

 

L’actual govern de l’ens comarcal ha manifestat des del primer dia la voluntat de posar fil a l’agulla en aquest àmbit, atès que en el procés participatiu del Solsonès que es va dur a terme entre el març del 2018 i el març del 2019 va sorgir la proposta de millora de les telecomunicacions. Alhora, es tracta d’un projecte essencial i transversal que enriqueix el desenvolupament local per mitjà de l’impuls que representa pel sector primari, el comerç local, la formació i el treball en línia, els nous reptes del ruralisme o l’ocupació qualificada, entre d’altres. L’objectiu és posar en valor les actuacions diverses que han fet i estan fent els ajuntaments de la comarca i generar sinergies en un context delicat i complex com l’actual, en què la reactivació econòmica post COVID-19 centra l’agenda del moment.        

     

L’empresa encarregada de la realització d’aquesta tasca és la consultoria i enginyeria de telecomunicacions Grosche Associats. L’auditoria, amb una durada prevista de tres mesos, permetrà conèixer i radiografiar la situació actual de les infraestructures i serveis d’Internet de banda ampla als quinze municipis del Solsonès i els seus respectius projectes a curt termini a fi d’identificar-ne les fortaleses i mancances en base a criteris objectius, establir un diàleg fluïd amb els operadors de telecomunicacions generalistes i locals, i alhora valorar i coordinar des del territori el pla de desplegament de fibra òptica de la Generalitat i la Diputació de Lleida, integrades en el Pacte Nacional per a la Societat Digital. Les dades que s’hi recullin permetran entomar amb bon criteri la segona fase del projecte, la redacció d’un pla estratègic en l’àmbit de l’Internet de banda ampla, que identificarà l’escenari futur i recomanarà solucions amb la concisió de projectes a realitzar i l’estimació dels costos i els terminis d’execució.