al contingut a la navegació Informació de contacte

Noves eines en línia per facilitar l’espai pacient

Quan es compleixen dos mesos de l’entrada en funcionament del programa ECAP, els usuaris poden fer ús de dues noves eines dirigides a una atenció més àgil

DIMARTS 24 GENER 2023

Des del portal de la meva salut, la persona usuària pot disposar de dues noves funcionalitats:

 

Per una banda, s’ha activat la e-consulta, una eina que permet, a través de l’aplicació, que la ciutadania faci consultes online al seu equip d’atenció primària.

 

En segon lloc, es pot programar una visita per motius, en un espai on el ciutadà pot demanar cites, fer consultes i gestions i tràmits administratius. Aquest apartat està agrupat pels principals motius de demanda que es fan als Centres d’Atenció Primària (CAP) i forma part del nou model de la gestió de la demanda que impulsa el Departament de Salut, amb el projecte de desburocratització i el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària. Cal fer l’incís i recordar que aquest tipus de programació no inclou la possibilitat de demanar visita per fer una revisió de pediatria dins del programa del Nen Sà, les quals es programen des del servei de pediatria del Centre Sanitari. Aquestes dues eines permeten una millor interacció entre usuaris i professionals amb la utilització de les noves tecnologies.

 

Qui vulgui accedir a aquests espais, ho pot fer a través dels enllaços següents:

- https://catsalut.gencat.cat/ca/serveis-sanitaris/la-meva-salut/

- https://catsalut.gencat.cat/ca/proveidors-professionals/programacio-per-motius/

 

El nou programari permet a la població sol·licitar visites i fer consultes; suposa també una millora en l’emissió de receptes, baixes laborals i altres tràmits, si bé en definitiva suposa un salt qualitatiu molt important en el tractament i en la gestió de les dades mèdiques de la gent de la comarca.

 

Des de la presidència i des de la direcció del Centre Sanitari del Solsonès s’ha volgut agrair a la població de la comarca la comprensió durant els primers dies de la implantació del nou sistema, que, recordem, ha implicat el traspàs d’uns 650.000 diagnòstics i 83.000 històries clíniques corresponents a totes les persones, de dins i fora de la comarca que, en algun moment durant els darrers vint anys, han acudit al Centre Sanitari.