al contingut a la navegació Informació de contacte

Neix la primera fira de l’oferta educativa postobligatòria del Solsonès i Cardona

La sala polivalent de Solsona acollirà el nou espai “Informa’t al territori SolCar” el dimecres 28 durant tota la jornada

DIJOUS 22 FEBRER 2024

Donar a conèixer i promocionar l’àmplia oferta d’estudis postobligatoris del Solsonès i Cardona a l’alumnat de la zona i rodalies i a les seves famílies. Amb aquest objectiu neix la primera fira “InForma’t al territori SolCar”, que es durà a terme dimecres vinent, dia 28, a la sala polivalent de Solsona.

 

“InForma’t al territori SolCar” és una fira impulsada per les institucions locals i els centres educatius de secundària del Solsonès i Cardona per promocionar l’oferta d’estudis postobligatoris i orientar alumes i famílies en la seva tria educativa. En la seva primera edició, el dia 28 de febrer, hi seran presents una quinzena de cicles formatius i altres ensenyaments dels instituts Francesc Ribalta i Sant Ramon, l’Escola Arrels II i l’Escola Agrària del Solsonès i Centre de Formació de Persones Adultes del Solsonès.

 

S’ha habilitat l’espai per als alumnes durant tot el matí (de vuit a dues) amb quatre torns de visita que consistiran en una breu presentació inicial, l’explicació de l’oferta formativa del territori, dinamitzada per Pere Vilaginés, membre de la comunitat educativa, i la visita lliure pels itineraris formatius.

 

Espai per a les famílies

 

El nou certamen, però, també vol oferir una atenció especial a les famílies, el mateix dia de sis de la tarda a vuit del vespre. A més, a dos quarts de vuit del vespre els centres educatius els oferiran una xerrada informativa presentada per la directora de Solsona FM, Roser Clotet.  

 

Impulsen la fira educativa del Solsonès el Consell Comarcal, els ajuntaments de Solsona i Cardona, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, l’Institut Francesc Ribalta, l’Institut Sant Ramon, l’Escola Arrels, l’Escola Agrària del Solsonès, el CFA del Solsonès, l’Oficina Jove del Solsonès i el Servei Educatiu del Solsonès. A més de l’alumnat i les famílies dels centres educatius participants, també s’ha convidat a visitar aquest espai els instituts de Sant Llorenç de Morunys, Guissona, Oliana i Calaf. 

 

A banda d’aquesta iniciativa, els centres solsonins participaran també a la Fira de l’Estudiant que s’organitza a Manresa del 19 al 22 de març. Hi seran, un any més, amb expositors i també com a visitants.

  

Convocatòria: Fira educativa “InForma’t al territori SolCar”

Dia: dimecres 28 de febrer de 2024

Horari: espai alumnes, de 8 a 14 h; espai famílies, de 18 a 20 h, amb xerrada a les 19.30 h

Lloc: sala polivalent de Solsona