al contingut a la navegació Informació de contacte

Neix el projecte “Entre totes” per generar espais de suport i xarxes entre dones

DIMARTS 26 OCTUBRE 2021

La creació d’un grup d’ajuda mútua i l’acompanyament sociocomunitari a dones d’origen estranger en són les primeres accions

Crear xarxes de suport i cooperació entre dones com a estratègia d’apoderament individual i col·lectiu i formar referents comunitàries per a dones procedents de diferents països són els principals objectius d’aquest projecte que neix de la iniciativa del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i del Pla de Ciutadania i de les Migracions del Consell Comarcal.

El treball terapèutic grupal com a espai de cura i ajuda mútua

La primera proposta arriba aquesta tardor amb un cicle de sis tallers grupals conduits per les psicoterapeutes Montserrat Cases i Rut Vilella (Espai Matís) que començaran el dimarts 2 de novembre i que es repetiran de manera quinzenal fins a finals d’any en l’horari de 15 a 16.30h.

Les dones que estiguin interessades en participar en futures edicions poden posar-se  en contacte amb el SIAD (siad@elsolsones.cat) ja que les places són molt limitades.

El SIAD ja ofereix orientació psicològica individual però amb aquesta nova iniciativa es vol complementar i reforçar aquest acompanyament a través dels beneficis que aporta el treball entre iguals.

 

Acompanyament social i comunitari a dones d’origen estranger

“Entre totes” sorgeix d’una mirada que té en compte els molts factors de desigualtat que se sumen als del gènere: edat, classe social, origen o situació administrativa. És per això que s’ha posat en marxa també aquest any l’acompanyament sociocomunitari a dones d’origen marroquí que necessiten un suport sense la barrera cultural i idiomàtica que sovint en dificulta la intervenció.

Abans d’acabar l’any està previst també iniciar un procés per a la creació d’una xarxa de dones de diferents orígens que puguin actuar com a referents i mentores per a altres dones de la seva comunitat i que les puguin acompanyar en l’exercici dels seus drets. 

El projecte compta amb el suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Lleida a través del Pla econòmic als Consells Comarcals per a la promoció de les polítiques d’Igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i/o dels drets de no discriminació de les persones LGBTI per al 2021 de la Diputació de Lleida.