al contingut a la navegació Informació de contacte

La taula de treball del Centre Sanitari del Solsonès presenta el compromís comú per al nou model de gestió de l’ens

DIJOUS 27 OCTUBRE 2022

Els punts clau estan subscrits pels grups polítics d’ERC, Independents i la CUP, (el grup de JxC ha format part del grup de treball malgrat no ha signat l’acord) per la presidència del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, presidència del Consell d’Alcaldies, conseller comarcal de salut, alcaldessa de Solsona i per la representant dels treballadors de l’ens

 

El grup de treball sobre el nou model de gestió del Centre Sanitari del Solsonès, que ha comptat amb la participació dels diversos grups polítics a l’ens comarcal, representants de la Comissió del Govern i de la Junta del Centre Sanitari, presidència del Consell d’Alcaldies de la comarca i la representant dels treballadors de l’ens de salut, han presentat les bases a partir de les quals consideren que s’ha de regir la gestió de l’ens comarcal.

 

El següent pas serà donar trasllat d’aquestes premisses a la comissió bilateral amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, de les condicions que ha de complir necessàriament, l’ens que ho gestioni.

 

  1. L’ens que gestioni el Centre Sanitari del Solsonès ha de ser de naturalesa pública i professionalitzada.
  2. Ha de mantenir i millorar els serveis actuals que es presten al conjunt de la ciutadania del Solsonès: assistència primària, àrea sociosanitària, especialitats, base SEM, etc.
  3. Ha de mantenir la plantilla de totes/tots els seus treballadors/es; així com els recursos necessaris pel seu manteniment.
  4. La seva governança ha de ser participada, amb la veu i el vot del territori.
  5. Qualsevol qüestió que afecti al tancament, dissolució o alguna acció similar, cal que tingui el vistiplau del territori, a través dels seus representants.
  6. S’ha de procurar de manera urgent que hi hagi un edifici nou, ja que l’actual és vell, precari i obsolet, i les seves funcions no es poden prestar amb la qualitat que es requereix.

 

La presidenta del Consell Comarcal del Solsonès i del Centre Sanitari del Solsonès, Sara Alarcón, ha manifestat que es tracta d’un compromís comú de tots els representants territorials dels òrgans de gestió i dels grups polítics, en uns punts de partida que recullen “factors estratègics per seguir treballant per la sanitat a un nou horitzó a la comarca del Solsonès”. Alarcón ha considerat que “és un pas molt important i madur poder presentar com a punt de partida diversos factors absolutament indispensables per millorar la sanitat al Solsonès”.