al contingut a la navegació Informació de contacte

La segona edició del cicle '3 mirades' se centra en la intersexualitat

DIJOUS 28 OCTUBRE 2021

El programa, que comenc;ara dimarts, consistira en la projecció d'un film, una sessió de contacontes i un col·loqui

 

Les institucions locals solsonines tornen a interpel·lar la  societat  perqué s'atreveixi a mirar les diverses realitats del seu entorn. En la seva segona edició, el cicle 3 mirades aborda la intersexualitat, un fenomen que es calcula que afecta una de cada mil persones i que requereix el qüestionament de la classificació que divideix les persones entre masculines i femenines. Entre el 26 d'octubre i el 19 de novembre s'han programat la projecció d'un film, una sessió de contactontes i un col·loqui.

 

Les persones intersexuals neixen amb els patrons cromosomics, els genitals o les gonades que no corresponen amb la divisió estandard de cos masculí o femení. D'aquí que siguin una mostra més de la diversitat humana. Per parlar­ ne amb tots els públics, el Consell Comarcal del Solsonés i l'Ajuntament de Solsona, a través del Servei d'Atenció Integral, propasen abordar-ha des de tres mirades.

 

D'una banda, el dia 26 a dos quarts de deu del vespre al Teatre Comarcal, es projectara la pel·lícula XXY (2007), de la directora argentina Lucía Puenzo. Explica la historia d'una adolescent de quinze anys que amaga un secret.  La seva família decideix que passi la infancia en un entorn a"illat per créixer  lliure  de tot prejudici. L'11 de novembre a dos quarts de sis, la Biblioteca  Caries Morató acollira la sessió de contactontes "La florista", a  carrec  d'Alba Mascarella. Els infants hi seran convidats a descobrir la bellesa amagada en la diversitat de les persones i els seus cossos.

 

Des de la vivencia

 

Finalment, el 19 de novembre a les set també a la biblioteca, s'hi dura a terme un col·loqui que posara sobre la taula diferents vivéncies. Entre altres qüestions, s'hi parlara del dia a dia de persones instersexuals, l'ambit sanitari, el tabú i el secretisme. Hi participaran Jordi Suárez Padilla i Cristina Saltó i Farras, membres de Kaleidos, organització intersex per a la diversitat, moderats per la periodista solsonina Maria Moreno.

 

Aquesta és la segona edició d'un cicle per a la sensibilització social sorgit el 2019 en el si del Consell Supramunicipal de Serveis Socials amb la col·laboració de La Cugula i Kaleidos. La iniciativa té el suport de l'lnstitut Catala de les Dones i la Diputació de Lleida, a través del Pla economic als consells comarcals per a la promoció de les polítiques d'igualtat i la incorporació de la perspectiva de genere i deis drets de no discriminació de les persones LGBTI.

 

Maria Moumen, treballadora social, posa rostre a la imatge grafica del cicle, igual que en la primera edició. El disseny és del solsoní Pere Cuadrench.