al contingut a la navegació Informació de contacte

La Fira de Sant Isidre retorna els dies 14 i 15 de maig en un cap de setmana amb més de 170 expositors

DIJOUS 28 ABRIL 2022

El Consell Comarcal presenta el programa de la seixanta-novena edició en retorn a la normalitat després de la pandèmia

En un entorn rural, com a novetat respecte a les anteriors edicions, el Consell Comarcal del Solsonès ha presentat el programa de la seixanta-novena edició de la Fira de Sant Isidre que concentrarà la major part dels seus actes els dies 14 i 15 de maig.

En la presentació, la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, ha volgut reivindicar el paper de l’ens comarcal en l’organització del certament, i ha subratllat el caràcter genuí de la Fira de Sant Isidre “comarca i Fira, un binomi, dues realitats genuïnament rurals que el Consell Comarcal ha de vetllar, preservar, potenciar”.

Joan Codina, el director de la Fira, ha destacat el fet que la Fira de Sant Isidre “torni al cent per cent després de la pandèmia”. Hi haurà exposicions i mostra de bestiar vaquí, oví i cabrum, exposició i venda de vehicles, maquinària agrícola, industrial i comercial, mostra d’artesania, exposicions i espectacles de música, dansa, espectacle de taekwondo i concerts de música en viu en diferents espais que busquen dinamitzar el nucli antic. El dissabte a les sis de la tarda, la plaça Sant Pere acollirà una exhibició canina.

La Fira comptarà novament amb la mostra de tractors i maquinària agrícola d’època i exposició de cotxes clàssics i històrics. L’Espai gastronòmic, estarà novament situat a la plaça de l’1 d’Octubre on oferirà les habituals botifarres a la llosa.

Consell Comarcal i Comissió organitzadora de la fira, han buscat dinamitzar el nucli antic amb diferents ofertes. Des del taller de circ als matins de dissabte i diumenge a la plaça del Palau Episcopal, fins a la música en directe en l’hora del vermut a la plaça Sant Joan i actuació del Grup de teatre de la gent gran a la plaça de Sant Roc. A les set de la tarda, Deixant Empremta oferirà, a la plaça de Sant Isidre, un concurs on els participants podran avaluar les seves aptituds en diferents llengües.

El dissabte a les onze de la nit Joventut Solsonina posarà la nota musical i festiva amb el BESTIARI FEST 2022, amb la xaranga Tocabemolls; recorrerà de la plaça Major fins a la sala Polivalent, on tindrà lloc un concert.

El diumenge arrenca amb la trobada de cotxes R5, amb motiu del 50è aniversari d’aquest mític model. Segueix l’exposició de cotxes clàssics i històrics a l’avinguda del Cardenal Tarancón i exposició de motos antigues i clàssiques a càrrec de Motor Club Solsonès.

Diumenge d’onze a dues, la plaça del Palau Episcopal acollirà els Jocs gegants d’arreu del món, un muntatge lúdic i educatiu que facilita la interacció familiar i potencia el coneixement d’altres cultures d’arreu del món a través del joc.

Satisfacció per l’arrencada de la seixanta-novena edició de la Fira de Sant Isidre de Solsona que espera recuperar l’afluència prèvia a la pandèmia, en un programa pensat per mantenir les mostres i atractius de les anteriors edicions, apostant per la dinamització del nucli antic en el que suposa l’esdeveniment firal amb més tradició i ressò de la comarca.