al contingut a la navegació Informació de contacte

La campanya Impensables dona eines a les famílies amb adolescents per abordar les violencies masclistes

DIMECRES 13 JULIOL 2022

S'han gravat tres entrevistes breus a la psicóloga social experta en la materia Gemma A/tell

 

Que podem fer si sospitem que la nostra filia viu violencia en la seva relació afectiva? Com poder ajudar-la si ha patit una agressió sexual? Com podem repensar l'educació afectiva i sexual d'infants i joves per fer impensables les violencies masclistes? Aquestes són les tres qüestions a les quals la campanya del Solsones Impensables dona resposta mitjangant tres vídeos en format d'entrevista a la psicóloga social experta en la materia Gemma Altell. Hi participa la periodista solsonina Maria Moreno.

 

I és que les violencies sexuals que pateixen les dones joves no són un fenomen arnat, sinó estructural. Un estudi de l'Observatori Catala de Joventut posa de manifest que un 39% de les noies d'entre 16 i 29 anys ha patit violencia masclista en el transcurs d'un any. Aquest és, pero, un percentatge que Altell considera que pot ser inferior al de la magnitud real de la problematica. "Som capaces d'identificar la violencia que vivim molt per sota del que és real", assevera. L'experta en genere i violencies masclistes fa esment de la violencia de control, molt freqüent entre la població jove, que costa més d'identificar. El mateix estudi conclou que les joves que han estat víctimes de violencia masclista estan 22 punts percentuals per sobre de les adultes.

 

Aquests vídeos es poden veure al web de la campanya Impensables i es difondran també al compte d'lnstagram  @campanyaimpensables.  Al llarg de les tres entrevistes, de menys d'onze minuts cadascuna, Gemma Altell dona eines a les famílies per identificar i abordar les violencies masclistes i parlar de les relacions afectives amb els fills. Entre altres consells, les emplaça a buscar espais d'intimitat i parlar de sexe de la forma més natural possible. També destaca la necessitat de treballar amb els nois l'empatia en la sexualitat.

 

Aquesta iniciativa s'emmarca dins la línia d'accions de sensibilització "Qüestiona't", adreçada a joves, professionals i famílies . El desplegament de la campanya es coordina entre els ajuntaments del Solsonès i el Consell Comarcal i es finança a través del Pacte d'Estat contra la violència de gènere de la Secretaria d'Estat d'lgualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d'lgualtat.