al contingut a la navegació Informació de contacte

La caminada i la pedalada de la mobilitat fan parada diumenge a les basses naturalitzades de Solsona

La temàtica de l'activitat d'enguany continua centrant-se en l'aigua

DIMARTS 19 SETEMBRE 2023

Solsona és un dels més de 200 municipis d'arreu del país que s'adhereixen a la Setmana Europea de la Mobilitat per promoure hàbits de desplaçament més sostenibles i saludables. La principal iniciativa és una caminada i pedalada diumenge que ve, dia 24, coorganitzada pel Consell Comarcal del Solsones i l'Ajuntament de Solsona amb la col·laboració de diverses entitats. Enguany, la ruta torna a centrar-se temàticament en el curs de l'aigua i farà parada, entre d'altres, a les basses naturalitzades de l'estació depuradora, un nou espai que contribueix a l'enriquiment de la biodiversitat de la zona i a la millora ambiental del riu Negre.

 

La sortida de l'activitat serà a dos quarts de nou del matí de la plaça del Camp amb un itinerari circular d'11,5 quilometres pera la caminada i d'uns 20 per als que optin per la bicicleta. Una de les parades es farà al pla del Calvari, prop del parc de la Mina i del Castellvell, amb avituallament i una xerrada sobre les fonts de Solsona a càrrec de l'historiador Marcel·lí Corominas. La principal novetat d'enguany serà la visita guiada a les antigues llacunes en desús de l'estació depuradora (EDAR) que l'Ajuntament ha naturalitzat amb el finançament de l'Agencia Catalana de l'Aigua i el suport del Grup de Natura del Solsones.

 

La participació a aquesta convocatòria és gratuïta i sense inscripció prèvia. L'any passat hi van prendre part prop d'un centenar de persones. Al Solsonès aquesta proposta es promou des de fa més de deu anys per incentivar hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables i potenciar el retrobament de la ciutadania amb el patrimoni cultural i natural de l'entorn. La caminada i pedalada és coorganitzada per les institucions locals amb la col·laboració dels Amics de la Bici de Solsona, el Centre Excursionista del Solsones, el Grup de Natura del Solsones i l'ACA.

 

Concurs de ciència ciutadana

 

L'Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsones, en col·laboració amb Solsona FM i altres oficines de l’àmbit pirinenc, aprofita aquesta setmana per posar en marxa un concurs de ciència ciutadana titulat "La tardar de la mobilitat". Es convida la població a compartir consells, hàbits, recerques o idees orientats a fer els desplaçaments més sostenibles.

 

Es proposa fer-ho mitjançant vídeos, àudios, imatges o textos amb una etiqueta que es donarà a conèixer les properes hores i mencionant el Consell Comarcal, Solsona FM i l'Ajuntament. El desembre, la persona que hagi fet les propostes més engrescadores o interessants serà premiada amb una experiència vinculada a la natura.