al contingut a la navegació Informació de contacte

La 8a Fira del Tió de Solsona s'allarga més d'un dia amb actes del 2 al 4 de desembre

DIMARTS 22 NOVEMBRE 2022

El mercat d'artesania es concentrarà el dissabte a la plaça Major

El primer cap de setmana de desembre torna la fira més solidaria i màgica de l'any de Solsona, enguany estirada de divendres a  diumenge.  En  la seva vuitena edició, la Fira del Tió, especialment pensada per al públic familiar, incorpora novetats, com un espai gastro-cultural amb música en directe i tapes, divendres al vespre, i un concert solidari a càrrec de Salva Racero Trio a l'hora del vermut diumenge al migdia.

 

L'ambient nadalenc s’avança a Solsona el primer cap de setmana de desembre amb la Fira del Tió. Si bé el mercat d'artesania, la fira d'entitats i la majoria de convocatòries es concentren durant una única jornada, el dissabte 3 de deu del matí a vuit del vespre, enguany també s'organitzaran actes paral·lels divendres i diumenge.

 

Un deis punts de més bullici serà la plaga de Palau. Divendres a partir de dos quarts de set de la tarda i fins a les onze de la nit s'hi celebrarà el primer TióFest, un nou espai gastro-cultural del Gremi d'Hostaleria, que després de l' èxit de la Fira de la Terra, ha decidit repetir el format, amb música en directe i tapes. Hi actuaran Trio Cardener i The Veleros.

 

Dissabte la Fira del Tió i el mercat deis artesans d'arts i oficis de La Menestrala ocuparan la plaga Major amb tretze parades. Per primera vegada, també hi haurà artesans de fora, que s'ubicaran a la plaga de la Catedral. Al carrer de Sant Miquel hi haurà la fira d'entitats. Com sempre, tothom que vulgui col·laborar amb la campanya de recollida de joguines noves de Creu Roja podrà fer-ho a la plaga de la Catedral.

 

Exposició i venda de tions als claustres

 

Tions de les mides més diverses i les formes més capritxoses podran veure's a l'exposició que, després de tres anys, torna als claustres de la catedral. Coma novetat, la mostra també es complementarà amb diorames nadalencs de Playmobil. En aquest mateix espai podran comprar-se bastons i tions, en una venda que serveix també per alimentar el Rebost Solidaria del Solsones.

 

En un certamen eminentment familiar no hi poden faltar les activitats infantils. Dissabte d'onze a una, la plaga de Palau acollirà tallers gratuïts d'estampació botànica de roba, dibuix i pintura, decoracions i el racó deis cantes, així com inflables i una xocolatada. També a les onze, però a NM Cuines, els adults poden participar a un taller de decoració d'una taula per Nadal (amb inscripció prèvia al 613004857). A la una, la companyia Sensedrama Teatre representarà Caga, Tió! a la plaga de la Catedral, mentre que Jaume lbars tornarà a Solsona amb el número Que comenci el Nada/ a dos quarts de cinc a la plaga de Palau. L'alumnat del cicle d'activitats comercials de l'escola Arrels II ho complementarà amb una altra xocolatada.

 

Encesa  de l'enllumenat nadalenc

 

Dissabte a les sis, la plaça Major serà l'escenari del lliurament de premis del concurs "Busca els tions als aparadors de la UBIC" i l'acte oficial d'encesa de l'arbre i l'enllumenat nadalenc. El programa continuarà amb una exhibició del Jove Ballet Solsoní a la plaga de la Catedral i l'actuació de l'Orfeó Nova Solsona, que començarà a la plaça Major però continuarà amb un recorregut per diferents indrets del nucli antic.

 

La 8a Fira del Tió de Solsona es clourà diumenge al migdia amb el concert solidari de Salva Racero Trio a les dotze del migdia al teatre comarcal. En aquest cases proposa maridar música i vi a l'hora del vermut. El públic podrà gaudir-hi de cançons del disc lmmo rtals, versions i temes que s'han convertit en himnes del rock català. La recaptació de les entrades, ja a la venda en línia a https://entradessolso nes.com/activitat/concert-solidari-de-la-8a-fira-del-tio/, es destinarà íntegrament al Rebost Solidari del Solsones.

 

La Fira del Tió és coorganitzada pel Consell Comarcal, a través de Solsones Fires, l'Ajuntament de Solsona, per mitja de !'Agencia de Desenvolupament Local, i La Menestrala, amb el suport de la Diputació de Lleida i la col·laboració de diverses entitats locals. Tot el programa es pot consultar al web http://firadesolsona.comf/iradeltio/ .