al contingut a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Llobera acorda iniciar l’expedient de segregació d’una part de les masies de Torà per agregar-les al seu municipi

DIJOUS 24 NOVEMBRE 2022

Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal, acompanya al consistori i al veïnat de Llanera en la seva petició en el dia de la celebració del ple extraordinari

 

En la sessió plenària d’aquest dimecres celebrada a Llobera, es va acordar l’inici de l’expedient de segregació de setze masies de l’antic terme municipal de Llanera del Arroyo, que actualment pertanyen al municipi de Torà, i que van ser agregats de forma arbitrària a aquest municipi l’any 1969.

 

Els veïns també acudeixen en aquest Ple extraordinari per reforçar la seva petició

 

En la sessió celebrada ahir a Llobera, de caràcter extraordinari, hi van assistir, com no és habitual, un bon nombre dels veïns de Llanera que fa anys demanen entrar a formar part del municipi de Llobera.

 

Suport unànime i institucional

 

Així doncs, l’Ajuntament de Llobera al·lega que, atenent a les consideracions geogràfiques, demogràfiques, econòmiques i administratives, fan necessari i aconsellable la segregació d’aquestes finques del municipi de Torà per ésser agregades al terme de Llobera. Val a dir que tot aquest procés està comptant amb el suport explícit del Consell Comarcal del Solsonès. En aquest sentit, l’alcalde del municipi, Joan Vendrell, va declarar “vull agrair l’assistència de la presidenta del Consell Comarcal i el suport de l’ens comarcal; units fem més força”.

 

Sara Alarcón, presidenta del Consell Comarcal del Solsonès, va ser convidada per l’alcalde de Llobera a assistir al Ple atès que aquest procés és un treball fet conjuntament per les dues administracions locals amb el suport dels serveis jurídics del Consell Comarcal del Solsonès. La presidenta de l’ens comarcal ha indicat que “em fa molta il·lusió ser al ple de Llobera”. A més a més va voler “agrair a l’alcalde i als membres del consistori que l’hagin convidat un dia tant important; allò que s’hagi d’esdevenir a partir d’aquest dia, transcendirà en funció del que s’acabi resolent”. A més a més, Sara Alarcón considera que “es tracta d’un acte de justícia;  escoltar la voluntat i la veu d’un poble, essència de totes les llibertats i de l’exercici polític, defensar causa tan noble és un honor”.

 

40 anys acudint a Llobera

 

Per part dels veïns afectats, es considera que, des de fa més de 40 anys, acudeixen per a la major part de les seves relacions econòmiques socials i de serveis a Llobera i a Solsona. Cal afegir també, que les masies que es volen segregar són més properes al nucli principal de Llobera (l’Hostal Nou) que al de Torà.

 

Serveis del Solsonès

 

En concret, la Mancomunitat d’abastament d’aigua del Solsonès subministra l’aigua a la majoria de les masies relacionades, l’empresa Electra del Cardener subministra energia elèctrica a gran part de les masies, l’escola pública ofereix els seus serveis a l’alumat d’aquestes masies, disposen de servei de bústia de correus, així com també l’ús del cementiri de Llobera i de tots els serveis municipals que pot oferir l’Ajuntament de Llobera, en el què suposa un cúmul de necessitats de tot tipus (educació, sanitat, relació social, mercat, entre altres).

 

Així doncs, amb la sessió plenària d’ahir, el Ple de Llobera va acordar iniciar l’expedient d’alteració del terme municipal, en el sentit de segregar, aquesta part, identificada del terme municipal de Torà, per ser agregada al de Llobera i traslladar aquest acord a la Generalitat de Catalunya per a la instrucció de l’expedient corresponent.