al contingut a la navegació Informació de contacte

Jordi Montanyà s’adjudica la quarta edició del Premi Solsonès

Més de 750 persones han dipositat el seu vot per elegir el guanyador de l’edició d’enguany

DILLUNS 18 DESEMBRE 2023

El jove compositor de Solsona, Jordi Montanyà, ha resultat el guanyador en la votació popular entre els tres candidats nominats al Premi Solsonès 2023. D’aquesta manera, Montanyà es converteix en la persona més jove que recull el distintiu que atorga anualment el Consell Comarcal del Solsonès.

 

Benjamí Puig, president del Consell Comarcal del Solsonès, va voler donar l’enhorabona als tres nominats, mereixedors del reconeixement per la seva trajectòria, i que “el fet d’estar nominat ja suposa un reconeixement al talent i a l’esforç”. Puig va destacar el deure del Consell Comarcal de reconèixer i agrair aquelles persones que, amb empenta i dedicació, aporten un valor afegit a la comarca i animar-les a seguir endavant. També va destacar el gran número de persones que van votar en resultat molt ajustat, en el qual, la diferencia entre el primer i el segon va ser de només un vot.

 

Un pati gòtic ple per donar caliu als nominats

 

Familiars i amics dels nominats van omplir el pati gòtic del Consell Comarcal del Solsonès en la quarta edició del certamen. La presentació de l’acte, que va ser conduit per Xavier Solé i Pla, es va iniciar amb la cita de Dante “d’una petita espurna se’n pot encendre una flama” en al·lusió als èxits assolits per cadascun dels tres nominats.

 

En l’acte es va destacar les qualitats de cadascun d’ells. De l’explotació DPagès, de porc ecològic, allunyada de la producció convencional que va començar des de zero i que, actualment, ven a dos restaurants amb estrella Michelin i a l’obrador que ofereix la considerada millor pizza d’Europa. Aquesta nominació també va servir per reivindicar la importància del sector primari en l’equilibri territorial.

Pel què fa a Ester Fornell, qui va començar a patinar amb 6 anys i que, des dels inicis ja va mostrar unes aptituds, que la van dur, amb disciplina, a competir a nivell català, espanyol i internacional, fins a arribar a diferents mundials. Actualment Fornell segueix vinculada a la selecció espanyola com a fisioterapeuta. Finalment, del guanyador del premi, Jordi Montanyà, el compositor més jove de sardanes de Catalunya amb l’obra “Quinze primaveres”, entrenada el 25 de juny a Canet de Mar. Montanyà, ja de ben petit es va mostrar molt atret per la música i, amb deu anys, va debutar a l’orquestra Patinfanjas. Actualment cursa quart d’ESO, i també estudia harmonia i Combo en una escola de música de Solsona.

 

L’acte es va cloure amb l’actuació del grup de flock les Argelagues, que amb les seves cançons i amb una veu clara i potent va seduir a tots els assistents.