al contingut a la navegació Informació de contacte

Jordi i Marc Vilà guanyen el concurs d’idees per al disseny d’una instal·lació en homenatge als deportats als camps nazis del Solsonès

DIJOUS 29 SETEMBRE 2022

El resultat de la idea guanyadora serà inaugurada a finals de novembre a la plaça del Consell Comarcal del Solsonès

 

La proposta de Jordi i Marc Vilà, ha resultat guanyadora del concurs d’idees del projecte artístic que es preveu ubicar a la plaça de l’ens supramunicipal en homenatge als dotze deportats del Solsonès a camps de concentració nazis.

 

La modalitat de l’obra presentada, que serà confeccionada en acer, i que representa la voluntat de recuperar la memòria de les dotze persones del Solsonès, que foren deportades als camps de concentració nazis com a conseqüència de l’exili i de la guerra civil, serà presentada i instal·lada en un acte públic que tindrà lloc a finals del mes de novembre.

 

El jurat, que ha tingut en compte el treball, la justificació de l’obra, l’originalitat i l’estudi que ha precedit la presentació de l’obra, ha estat format per diversos experts en art i història.

 

Aquest monument anirà acompanyat de la instal·lació de 12 llambordes stolpersteine ubicades en diferents municipis de la comarca en funció del lloc de naixement o residència dels deportats.

 

Amb la instal·lació del monument als deportats, el Consell Comarcal del Solsonès, l’Observatori Europeu de Memòries de la Fundació Solidaritat de la Universitat de Barcelona (EUROM), el Centre d’Estudis Lacetans i l’Ajuntament de Solsona, faran un pas de justícia en reconèixer a les persones que van passar, per alguns els seus últims dies, als camps de l’horror nazi.