al contingut a la navegació Informació de contacte

Es fa una crida a professionals que ofereixin o vulguin oferir activitats adreçades a persones de més de 65 anys

L’objectiu és elaborar un catàleg d’activitats per a afavorir un envelliment actiu, que apropi l’oferta d’activitats als municipis

DILLUNS 11 DESEMBRE 2023

Amb la crida Ofereixes alguna activitat per a les persones de + 65 anys relacionada amb l’envelliment actiu al municipis del Solsonès o bé no n’ofereixes però t’agradaria fer-ho?”, el Consell Comarcal del Solsonès ha iniciat el procés d’identificació d’empreses, entitats i professionals que ofereixen o estan interessades en oferir activitats als municipis de la comarca.

 

Per a fer aquesta identificació s’ha preparat una enquesta en línia amb un doble objectiu: per una banda, conèixer amb detall totes les activitats que s’estan oferint actualment i, per l’altra, disposar d’informació sobre l’interès d’empreses i professionals en oferir noves activitats d’envelliment actiu o bé ampliar les existents, així com conèixer també quines són les principals motivacions, barreres o requisits per a poder-les oferir.

 

Amb tota la informació recollida s’obtindrà el Catàleg d’Activitats d’Envelliment Actiu, que es farà  arribar als ajuntaments i associacions de la comarca, per a que coneguin l’oferta disponible, i així poder ampliar les propostes que s’ofereixen actualment, així com també poder preveure el cost de les activitats i contemplar-ho al pressupost municipal, si s’escau. Aquest catàleg d’activitats serà complementari al ja existent programa “Activitats per a la gent gran”, impulsat per l’Ajuntament de Solsona, que compta amb més de 20 anys de funcionament i que inclou una àmplia oferta d’activitats que s’ofereixen a Solsona.

 

L’objectiu final d’aquest catàleg és apropar les activitats d’envelliment als diversos municipis de la comarca, per tal d’afavorir així un envelliment Km0, és a dir, el més proper possible al lloc de residència.

 

Totes les empreses i professionals que hi tinguin interès poden respondre l’enquesta en l’enllaç https://tuit.cat/0e6dx fins a la data límit del dia 15 de desembre. Qui tingui algun dubte al respecte pot adreçar un correu electrònic a nuria.serena@raiels.cat o bé telefonar al número 669454561.

 

Aquesta acció forma part del Pla comarcal d’envelliment Km0 del Solsonès, que defineix les ínies estratègiques i les actuacions a implementar per als propers anys a la comarca per a millorar la qualitat de l'envelliment amb una mirada centrada en la persona i tenint en compte la realitat comarcal de dispersió de la població en nuclis i masies. És organitzada  pel Consell Comarcal del Solsonès amb el suport tècnic de Raiels SCCL i compta amb el finançament del Departament de Drets Socials.