al contingut a la navegació Informació de contacte

Es comença a desplegar la fibra òptica a Navès i a Clariana de Cardener, per donar el servei d’internet d’alta velocitat als veïns dels municipis

El Consell Comarcal del Solsonès treballa en diferents línies per fer arribar la fibra òptica i altres tecnologies de banda ampla, al conjunt de la comarca.

DIMECRES 13 DESEMBRE 2023

L’impuls de la transformació digital a les zones rurals, reduint la desigualtat en l’accés a internet i les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), és un repte, també de repercussió demogràfica, conscients que és un servei universal d’interès general i que tant perjudica als municipis de la comarca del Solsonès.

 

Des de l’ens comarcal es treballa en diferents línies per fer arribar la fibra òptica i altres tecnologies de banda ampla al conjunt de la comarca. En aquest sentit, una de les línies és la supervisió i el suport al desplegament del Programa ÚNICO – Banda Ampla, finançat pels Fons Europeu, Next Generation, que ha de permetre la desaparició de la bretxa digital entre zones rurals i urbanes.

 

Les primeres actuacions ja s’han iniciat aquest desembre als municipis de Navès i de Clariana del Cardener. Aquestes actuacions crearan les infraestructures en les quals s’instal·larà la fibra òptica que donarà servei fiable d’Internet d’alta velocitat. La major part d’aquests desplegaments es centraran en arribar a les masies disseminades que formen la comarca.

 

Des del departament de Telecomunicacions del Consell Comarcal oferim suport als veïns de la comarca que estiguin interessats en informar-se de quan podran ser beneficiaris del servei d’internet  d’alta velocitat, quina és la seva situació i les opcions que tenen segons la zona on viuen.