al contingut a la navegació Informació de contacte

Entra en funcionament l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès

Està a disposició dels interessats com un punt d’informació i atenció a les línies d’ajuts relacionades amb l’eficiència energètica

DIVENDRES 20 GENER 2023

Aquest dijous s’ha presentat al Ple del Consell Comarcal del Solsonès l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès, que està en funcionament des de finals del mes de desembre. Aquesta forma part de la xarxa d’oficines sorgides a l’empar de l’Institut Català de l’Energia (ICAEN) per tal d’apropar aquest ens al territori i facilitar l’anomenada transició energètica.

 

Aquest nou servei que ofereix l’ens comarcal, que ajudarà a fixar un criteri comarcal per al desenvolupament de les energies renovables, ha de contribuir a la implantació de les comunitats energètiques, l’autoconsum i la sobirania energètica. L’Oficina Comarcal de Transició Energètica és un punt d’informació i atenció de línies d’ajuts relacionades amb l’eficiència energètica, les energies renovables, punts de recàrrega de vehicle elèctric, comunitats energètiques, etc., així com dels projectes i polítiques de transició energètica a Catalunya i a la comarca.

 

Línies d’ajuda obertes

 

Actualment hi ha diverses línies de subvencions obertes. Per una banda es poden demanar ajudes per actuacions d’eficiència energètica en establiments turístics i en habitatges de municipis de menys de 5.000 habitants. També es poden sol·licitar ajuts per a l’autoconsum i emmagatzematge amb fonts renovables, per a projectes singulars de Comunitats Energètiques, etc. Properament s’obrirà una convocatòria per al suport a cooperatives i/o associacions d'autoorganització ciutadana que incloguin el desenvolupament de models de gestió i funcionament de comunitats energètiques.

 

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Solsonès està ubicada a la seu del Consell Comarcal. Per a més informació o per concertar una cita us podeu adreçar a l’Oficina de les 9 del matí fins a les 3 del migdia, trucant prèviament al telèfon 973-482003 o bé a través de l’adreça de correu electrònic octesolsones@elsolsones.cat.

 

Aquesta Oficina rep el suport de l'Institut Català d'Energia del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.