al contingut a la navegació Informació de contacte

Els consells del Solsonès i de la Segarra tanquen una primera reunió pel traspàs de Biosca i Torà marcada per un clima de gran cordialitat

Inquietud per les conseqüències negatives del finançament que poden patir els dos ens comarcals en relació al canvi d’adscripció dels dos municipis

DIJOUS 11 GENER 2024

Clima de gran cordialitat i de bona voluntat de cooperació en la primera reunió de treball que han mantingut el Consell Comarcal del Solsonès i el Consell Comarcal de la Segarra amb la direcció general d’Administració Local per abordar el traspàs dels municipis de Biosca i Torà al Solsonès.

 

La primera de les reunions celebrades entre les dues administracions comarcals amb la Generalitat de Catalunya ha servit per pactar els passos a seguir per tal de fer el traspàs dels dos municipis al Solsonès. A partir de la reunió d’aquest dimecres, en la qual s’han començat a treballar aspectes tècnics, s’ha pautat alguns dels passos a seguir i s’iniciaran unes reunions periòdiques a partir de cada àmbit.

 

Des de les diferents parts que han participat en la reunió, el que sí que queda clar, és que ni Torà ni Biosca es quedaran sense serveis, malgrat que es tracta d’un procés que s’allargarà en el temps, ja que afecta concursos de les administracions, personal... i afecta a àmbits molt diversos.

 

Repercussions negatives de caire econòmic pels consells comarcals

 

Malgrat el bon clima i que s’ha definit un calendari per un traspàs que pot ser llarg i complex, creix la inquietud en quan a les repercussions negatives, de caire econòmic pels consells comarcals implicats, repercussions a les quals caldrà trobar una solució, i que, a dia d’ahir, va deixa les parts amb una certa intranquil·litat. Des del Consell Comarcal del Solsonès, el seu president, Benjamí Puig, ha recordat que els ens comarcals ja son uns que tenen un dèficit de finançament, per la qual cosa, cal deixar clar qui assumirà aquest dèficit financer que es genera amb el traspàs d’aquests dos municipis.

 

A través d’aquest punt de partida, les parts s’han emplaçat a unes reunions periòdiques sense arribar a concretar dates per a la finalització del procés de traspàs, donada la seva complexitat.