al contingut a la navegació Informació de contacte

Els cementiris protagonitzaran el tretzè concurs de fotografia “El Solsonès”

L’edició d’aquest 2024 busca donar protagonisme a aquestes construccions funeràries

DIJOUS 11 GENER 2024

La tretzena edició del concurs de fotografia “El Solsonès” es centrarà en els cementiris que es troben en diversos punts de la comarca.

 

El Solsonès disposa d’un gran nombre d’aquestes edificacions en tota la comarca, per tal de donar sepultura als difunts, edificades en diferents estils i models arquitectònics. Així doncs, el Consell Comarcal del Solsonès ha determinat que sigui aquest l’eix central que agafarà el protagonisme al concurs d’enguany.

 

 

El concurs

 

Cada participant podrà presentar un màxim de dues obres. El format de la imatge serà lliure però obligatòriament s’hauran de presentar sobre un suport rígid de 2 a 3 mm de gruix, de 30x40 cm i en paspartú negre o blanc. Al dors de les obres, enganxat en un sobre tancat, s’hi farà constar el títol, l’indret fotografiat, el nom, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de l’autor/a. El període d’admissió de les obres serà de l’1 al 31 d’octubre del 2024 al Consell Comarcal del Solsonès. Els autors hauran de fer lliurament de les obres en format digital JPG de 2.000 píxels per la banda més curta i resolució de 300 PPI.

 

El jurat estarà format per fotògrafs professionals de la comarca, un representant del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i un del Consell Comarcal. El veredicte serà públic i es donarà a conèixer el dissabte 23 de novembre del 2024.

 

Es concediran tres premis als guanyadors, de 150, 100 i 50 euros, respectivament. Amb totes les obres presentades es farà una exposició al Consell Comarcal del Solsonès del 23 de novembre fins el 6 de gener de 2025. El premi “El Solsonès” de fotografia compta amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.