al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès organitza una programació amb cinc accions formatives per a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes

DIJOUS 28 ABRIL 2022

La proposta forma part de la Campanya Impensables s’adreça a professionals i entitats de diferents àmbits i es durà a terme durant aquesta primavera

 

El Solsonès, a través del Consell Comarcal i dels ajuntaments de la comarca, organitza un programa de formació que té per objectiu formar i transformar la mirada de professionals, entitats i ciutadania del Solsonès. Partint de la premissa “si no sabem, no veiem”, es pretén aprofundir en les múltiples manifestacions de les violències masclistes, prevenir-les i fer-les impensables.

  

Un calendari amb propostes per a tots els sectors

 

La primera de les cinc propostes s’adreça a aquelles persones de diferents municipis de la comarca que vulguin conèixer més aquest fenomen i que vulguin crear estratègies de prevenció adaptades al món rural. Amb el títol “Aquí també passa. Eines d’abordatge de les violències masclistes en l’àmbit rural ”, és oberta a tothom i l’impartirà la consultora i formadora en l’àmbit de les violències masclistes Carme Vidal Estruel, els dissabtes 7 de maig i 18 de juny a Biblioteca Carles Morató de Solsona en horari de 10 del matí a 1 del migdia.

 

El dissabte 21  de maig de dos quarts de 10 del matí fins a dos quarts d’1 del migdia, l’entitat El Rebombori impartirà “Eines per fer impensables les violències masclistes per a entitats de lleure”. Aquesta formació es farà à a la sala d’actes del Casal de Cultura i Joventut de Solsona i s’adreça a monitors i monitores de lleure.

 

Els dijous 5 i 12 de maig de 4 a 7 de la tarda, dirigit als professionals preferentment de l’àmbit jurídic, judicial i policial, s’impartiràAbordatge de les violències masclistes des de l’àmbit jurídic. Reptes, estratègies i bones pràctiques”. Aquesta formació serà en format virtual i l’impartirà l’advocada i formadora Carla Vall Duran.

 

Per al personal sanitari, els migdia dels dimarts 10, 17 i 31 de maig i 7 de juny, Mercè Martí, psicòloga, amb estudis de medicina i antropologia mèdica impartirà “L’abordatge de les violències masclistes des de l’àmbit de la salut”. Es tracta de sessions virtuals de 13.30 a 15 hores.

 

Finalment, els dies 10 i 16 de juny s’ofereix el curs “Violència masclista i consum problemàtic de substàncies” adreçat a professionals de l’àmbit social, sanitari, policial, etc., amb l’objectiu d’assolir eines de com abordar el treball en violències masclistes quan aquesta situació va acompanyada de consum problemàtic de substàncies. Aquesta formació anirà a càrrec de la psicòloga social i feminista Gemma Altell. La primera sessió serà presencial a la Biblioteca Carles Morató de 10 del matí a 2 del migdia i la segona serà en format virtual i en horari de 10 a 12.30 h.

 

Per a més informació i inscripcions, us podeu dirigir al Servei d’Informació i Atenció a les Dones ja sigui a través de l’adreça: siad@elsolsones.cat, o bé a través del telèfon 973 48 32 34.

  

Aquesta programació s’emmarca en la implementació del IV Pla comarcal de polítiques feministes (2022-2025) i en el desplegament de la Campanya Impensables, iniciada el 2020 a través dels ajuntaments del Solsonès i del Consell Comarcal del Solsonès.

 

Compta amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya, amb el finançament dels fons rebuts del Pacte d’Estat contra la violència de gènere de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat i amb el suport de la Diputació de Lleida a través del Pla econòmic als Consells Comarcals per a la promoció de les polítiques d’Igualtat i la incorporació de la perspectiva de gènere i/o dels drets de no discriminació de les persones LGBTI per al 2022.