al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès inverteix més de 38.000 euros en la millora de diversos camins de la comarca

Les actuacions en el marc dels ajuts a la gestió forestal sostenible s’han portat a terme als termes municipals de Lladurs, Odèn, Pinell i Pinós

DIJOUS 05 OCTUBRE 2023

El Consell Comarcal del Solsonès ha portat a terme la millora en el traçat de diversos camins de Lladurs, Odèn, Pinell i Pinós per un millor accés dels vehicles per prevenció d’incendis. L’import de l’actuació ascendeix a 38.651’77€.

 

Aquestes han consistit, per una banda, en el repàs i el piconatge de l’esplanada del camí amb moto-anivelladora o amb pala carregadora mixta i construcció de trencaaigües, segons les necessitats de cada camí. També s’ha dut a terme el perfilat de les cunetes existents i aportació de tot-ú per a la regularització de la plataforma dels camins. Aquestes actuacions de millora de vials s’han desenvolupat en els següents camins:

  • Camí d’Interès Comarcal (CIC-67): camí de la C-26 – Solanes – El Puit, fins a la carretera de Cambrils (T.M. d’Odèn i Lladurs)
  • Camí d’Interès Comarcal (CIC-70): camí de Puigsec – Borrells (T.M. de Lladurs)
  • Camí de Lladurs – Trilla – Borrells, fins al camí CIC-70 (T.M. de Lladurs)
  • Camí del Remei (T.M. de Pinell de Solsonès)
  • Camí d’interès Comarcal (CIC-19): camí de Matamargó a Vallmanya (T.M. de Pinós)

 

Per altra banda, també s’ha dut a terme actuacions puntuals d’obra civil consistents en el formigonat d’un tram de l’esplanada del camí i la prolongació d’un pas transversal o drenatge, per la de millora del creuament del barranc de cal Cabot, prop de Vallmanya. Aquestes actuacions puntuals d’obra civil s’han desenvolupat en el camí d’interès comarcal (CIC-19) de Matamargó a Vallmanya  (T.M. de Pinós). S’ha pavimentat una superfície de 360,00 metres quadrats.

 

El cost de l’actuació ha estat de 38.651’77€ dels quals 38.466’31 € han estat subvencionats pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.