al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès insta al Departament de Salut a asseure’s per parlar sobre el futur del Centre Sanitari

DIJOUS 21 ABRIL 2022

El Consell Comarcal demana poder valorar l’assumpció de la gestió del Centre per part del CatSalut

 

Segons l’acordat en les Comissions de Govern del Consell Comarcal i del Centre Sanitari, els dos ens insten en un escrit dirigit al Departament de Salut a iniciar les converses per tal de tractar el futur de l’ens de salut per obtenir el millor sistema sanitari possible per la comarca.

 

En diversos comunicats emesos l’any passat, el Consell Comarcal va designar les persones que han de formar part del grup de treball per abordar, juntament amb el Departament de Salut, el futur del Centre Sanitari del Solsonès.

 

En la carta es recorda que el concurs pel qual el Centre Sanitari presta els serveis de Salut a la comarca està vençut des del juny del 2020 i que malgrat hi va haver una pròrroga de 2 anys a l’espera de l’entrada en vigor d’una nova llei reguladora de les formes de gestió no contractuals en matèria de salut, que havia d’estar enllestida en aquests 2 anys, aquesta llei no ha estat aprovada ni s’ha rebut cap més informació al respecte.

 

En l’escrit, que s’ha fet per donar compliment formal a la petició del CatSalut per tal d’iniciar les converses, es demana no demorar més la constitució de la taula de treball per iniciar les converses i reunions de treball convenients per debatre sobre el futur del centre i valorar que la gestió es porti a terme des d’una entitat pública i amb un elevat nivell de professionalització sanitària com és el CatSalut.

 

Des de les dues Comissions de Govern es posa l’èmfasi en que les converses per tal de disposar del millor sistema sanitari possible al Solsonès es van iniciar fa molt de temps i se’n vol parlar a fons i amb tota seriositat i sense més demores.

 

Així doncs, des de l’ens comarcal, es demana fixar una data i, una vegada ja han estat designats els membres que han d’asseure’s per tal de discutir el futur del Centre Sanitari del Solsonès, iniciar les reunions que han de servir per definir el nou model de sanitat a la comarca.