al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès es suma, aquest cap de setmana, a la setena edició del “Benvinguts a Pagès”

DIMECRES 28 SETEMBRE 2022

S’oferiran activitats diverses, des de visites culturals a gastronomia i allotjaments

 

 

Aquest cap de setmana el sector turístic de la comarca obre les portes als visitants en el marc de la 7a edició de “Benvinguts a pagès”. El Salí de Cambrils (Odèn) participarà per primera vegada com a explotació i obrirà les portes oferint visites a les seves instal·lacions i fent tastos de productes relacionats amb la sal.  

 

Pel que fa a la restauració, l’Hotel Gran Sol de Solsona oferirà poder gaudir de la gastronomia i dels productes locals. Pel què fa a l’allotjament, s’han unit a la campanya els establiments de Cal Llarg (Solsona), Càmping El Solsonès (Solsona), Casa Espunyes i el Cobert de l'Era (Odèn), Cases rural de Sant Grau (Navès), L'Era d'en Bella (Sant Llorenç de Morunys), Marcús Casa Rural (Olius), Masia Rovira (Pinell de Solsonès) i  Turisme rural Corral de Lladurs (Lladurs).

 

Com a activitats complementàries, es podrà visitar el Centre d'Interpretació del Solsonès, l'espai del Ganivet i fer una visita guiada a la Casa-Museu Les Casas de Matamargó. També es podrà gaudir d’una ruta cultural “Solsona Monumental” amb Solsona Experience, així com també una ruta amb caiac amb Kayak-K1.

 

Qui vulgui més informació o fer les reserves es pot dirigir a “benvingutsapages.cat,” o bé completar la teva  estada a través de “www.turismesolsones.com””.

 

Iniciativa de país

 

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de Prodeca, pel Departament d’Empresa i Treball, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i per la Fundació Alícia. Col·laboren amb el projecte la Diputació de Barcelona, el Club Super3 (CCMA), l’Agència Catalana de Joventut, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.

 

El  projecte s’emmarca amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides, el Pacte Verd I el Farm to Fork europeu i el Pla Estratègic de l’Alimentació de Catalunya (PEAC) en els àmbits de la promoció de la sostenibilitat, la biodiversitat, la producció d’aliments de proximitat i la viabilitat del sector, assegurant el futur de la pagesia arrelada al territori.

 

Tot l’any

 

Benvinguts a Pagès té continuïtat tot l’any amb una oferta estable d’un centenar de visites de pagament a les explotacions agroalimentàries de Catalunya. A través del projecte Benvinguts a Pagès Tot l’Any pagesos i pageses tenen l’oportunitat de generar activitat durant els 365 dies de l’any amb unes visites molt completes que asseguren una experiència personalitzada que més enllà de divulgar l’origen d’allò que mengem incorpora tastos de productes. La pàgina web benvingutsapages.cat incorpora tota la informació on es pot consultar l’oferta de visites per territoris o bé per productes.