al contingut a la navegació Informació de contacte

"El Solsonès en transició energètica" aborda l’impacte econòmic de l’energia en la llar

Un nou espai radiofònic fruit de la col·laboració del Consell Comarcal del Solsonès amb l'emissora Solsona FM que s'ha posat en marxa per apropar la transició energètica a la població del Solsonès

DIMECRES 20 MARÇ 2024

"El Solsonès en transició energètica" és un nou espai radiofònic que s'ha posat en marxa el passat mes de febrer per apropar la transició energètica a la població del Solsonès. Aquest programa, coproduït per Solsona FM i l’Oficina Comarcal de Transició Energètica del Consell Comarcal del Solsonès amb el suport de l’Institut Català d’Energia, ofereix una plataforma per debatre i comprendre les energies renovables i l’eficiència energètica en l'àmbit local.

 

El format del programa consisteix en entrevistes a persones expertes en cada temàtica, profunditzant en qüestions rellevants per a la comunitat solsonina. Les emissions es realitzen cada divendres a les 11 del matí, amb una repetició el diumenge a les 6 de la tarda, facilitant així l'accés al contingut a una àmplia audiència.

 

En el seu primer capítol, es va realitzar una introducció general a les energies renovables al Solsonès amb una entrevista al conseller comarcal de Transició Energètica, Xavier Vilalta. En el segon capítol, es va abordar l’impacte de la factura energètica a l’economia domèstica, des del punt de vista del consum, amb l'entrevista a la Tate Angrill, responsable de l’Oficina del Consumidor del Consell Comarcal del Solsonès, qui va oferir consells pràctics per als consumidors.

 

El tercer programa va explorar l’impacte de les factures des d’un punt de vista més social, mitjançant una entrevista amb l’Elisabet M. Escala, responsable de l’Oficina de Transició Energètica de la Cerdanya. En aquesta entrevista es va destacar la importància de les comunitats energètiques per abordar aquesta problemàtica de manera col·lectiva.

 

El programa anima a la ciutadania interessada a enviar propostes de temes per tractar, mitjançant un correu electrònic a octesolsones@elsolsones.cat. Les emissions es poden trobar a les plataformes de podcasts i al web de Solsona FM, garantint així un accés fàcil i flexible al contingut.

 

Sobre Solsona FM

 

Solsona FM és una emissora de ràdio local compromesa amb la promoció del debat i la informació rellevant per a la gent del Solsonès. Amb aquest nou programa, "El Solsonès en transició energètica", busca donar veu i recursos per a comprendre i abordar els reptes de la transició energètica en l'àmbit local.