al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès dedica un acte als incendis del 98

Consell Comarcal, CTFC i Espurnes Barroques organitzen, aquest divendres a la tarda al Consell Comarcal, una taula rodona que serà emesa per Solsona FM

DIMECRES 10 MAIG 2023

La plaça del Consell Comarcal del Solsonès o, en cas de pluja, la sala gòtica de l’ens comarcal, acollirà, aquest divendres a partir de dos quarts de set de la tarda, la taula rodona: “Renéixer de les cendres, 25 anys de l’incendi del Solsonès”.

 

En aquesta taula, que serà moderada per la periodista i directora de l’emissora de radio Solsona, FM, Roser Clotet, es valorarà l’evolució que ha experimentat el territori vint-i-cinc anys després de l’incendi, a partir de l’aprenentatge que suposa un episodi d’aquestes característiques. Intervindran com a ponents Josep Barcons Palau (Espurnes Barroques), Arnau Vilaseca Puigpelat (Cal Palà de Prades de la Molsosa), Ramon M. Casas Roca (les Cases de Matamargó), Eduard Plana Bach (Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya- CTFC), Ramon Llordella Sala (president ADF Natura Viva), Francesc Rodríguez Castillo (cap de parc Bombers Solsona 1998).

 

Aquest estiu farà 25 anys del gran incendi que va afectar el Solsonès, el Bages i la  Segarra. En el Festival Espurnes Barroques, que enguany dedica el certamen a la Natura en dansa, juntament amb el Consell Comarcal del Solsonès i el CTFC, han unit esforços per organitzar una taula sobre com es va viure aquell episodi i la transformació que ha suposat per a moltes persones que el van patir, ja sigui per elles mateixes o per les seves masies o explotacions, un dels majors incendis que ha viscut el país en els darrers trenta anys.