al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès dedica la programació cultural i reivindicativa del 8M als cossos, la sexualitat i el plaer

Entitats i institucions organitzen una caminada, conferències, un taller per a famílies, teatre i una exposició durant tot el mes

DIMECRES 08 MARÇ 2023

Per commemorar el Dia internacional de les dones, que se celebra aquest dimecres, el Solsonès programa diverses iniciatives reivindicatives, culturals i divulgatives fins a final de març que posen l’accent en la diversitat de cossos, les sexualitats i el plaer. Entitats i institucions locals organitzen fins a set convocatòries per al públic general, familiar i juvenil.

 

Aquest dimecres, coincidint amb el 8M, a les vuit del vespre, l’Ajuntament de Solsona i el Consell Comarcal convoquen una concentració i la lectura del manifest en un breu acte institucional davant el consistori. Es complementarà amb l’actuació musical de la solsonina Júlia Xandri.

 

Diumenge, dia 12, a partir de dos quarts de nou del matí (inscripcions) i amb sortida des del passeig del Pare Claret, l’Associació de Dones del Solsonès proposa la sisena caminada popular que duu per lema “Ens movem per les dones”. Amb la col·laboració d’alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Francesc Ribalta, han preparat un itinerari curt, fins a la font Salada, i un altre de més llarg, que arribarà a la Torregassa.

 

Mireia Darder, doctora en Psicologia i cofundadora de l’Institut Gestalt de Barcelona, oferirà un col·loqui titulat “Nascudes per al plaer” el dijous 16 a les set del vespre a la Biblioteca Carles Morató. En una sessió organitzada per la regidoria d’Igualtat de Solsona i el SIAD del Consell Comarcal, es parlarà de com desfer els nusos que històricament han oprimit la sexualitat femenina i com condicionen encara les vivències actuals de les dones. La ponent donarà claus per viure l’expressió de la sexualitat femenina des de la llibertat i el plaer.

 

Una altra conferència serà de caràcter literari. El 18 de març a les set del vespre, Òmnium Solsonès portarà Cèlia Riba Vinyes, neta de la poetessa Clementina Arderiu (Barcelona, 1889-1976), a la biblioteca solsonina per parlar de l’escriptora.

 

Taller familiar a Sant Llorenç

 

A la biblioteca de l’Institut Escola Vall de Lord el 20 de març a les tres de la tarda,  es durà a terme un taller per a famílies titulat “Celebrem la sexualitat”. Júlia Sánchez, mare, sociòloga i mestra especialitzada en educació afectiva i sexual integral, parlarà de com aprofundir en l’acompanyament de les sexualitats dels infants. És una activitat gratuïta organitzada per l’Ajuntament de Sant Llorenç de Morunys amb la col·laboració del SIAD.

 

Una reflexió sobre la pressió estètica i l’autoestima

 

El dia 31 a les nou del vespre al teatre comarcal, la regidoria d’Igualtat de Solsona i el SIAD convidaran el públic a una obra de teatre que reflexiona sobre la pressió estètica i l’autoestima. A Adeu, Jane!, de la companyia L’Excèntrica, l’actriu Clara Moraleda (Leopolda Olda a les xarxes) comparteix la seva pròpia experiència en perdre un pit d’adolescent. Serà d’entrada lliure.

 

Paral·lelament, des de la setmana passada i fins a final de març a la biblioteca Carles Morató es pot visitar l’exposició “Amb les violències sexuals canvia el conte!”, adreçada especialment al públic juvenil, però oberta a tothom. S’hi treballa l’aprenentatge d’aquests comportaments, la construcció d’estereotips, la identitat de gènere, la sexualització del cos femení i la fortificació del cos masculí i els mites de l’amor romàntic a través de les noves tecnologies de la comunicació.