al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès aprova un augment de taxes de l’abocador

Govern i oposició coincideixen en la necessitat d’adequar les taxes als costos del servei

DIVENDRES 27 OCTUBRE 2023

El Consell d’Alcaldies del Solsonès i el Ple del Consell Comarcal del Solsonès, han donat llum verda a la modificació de l’ordenança reguladora per la disposició controlada i gestió de residus del Centre de Tractament de Residus del Solsonès.

 

Amb la modificació d’aquesta ordenança, el cost dels residus municipals, ara fracció resta dels residus municipals, passa dels 52 als 75 euros tona, els residus industrials no perillosos passa de 58 a 84 euros tona, els voluminosos passa de 40 a 58 euros tona, i la fracció orgànica dels residus municipals (FORM) passa de 35 a 55 euros tona.

 

Jordi Selga, (CM) portaveu del govern del Consell Comarcal del Solsonès, ha reconegut que “no agrada pujar les taxes però els números son els que son”. Marc Barrera (CUP) ha votat a favor de la proposta indicant que “cal conscienciar la ciutadania que la gestió de les escombraries té uns costos i s’ha de buscar un sistema eficient”. Barrera també ha avocat, alhora de determinar un nou sistema de gestió de residus a nivell comarcal, per evitar caure en el centralisme solsoní, a la vegada que ha reconegut que es paga un preu molt car per la dispersió. Per la seva banda, Marc Barbens (IS), que s’ha abstingut en la votació, ha apuntat que “l’augment de taxes amaga la mala gestió d’aquests darrers anys”, si bé ha reconegut que hi ha un problema amb la gestió dels residus i cal assumir que tenen un cost.