al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès administra, des d’aquest dilluns, la vacunació antigripal a persones majors de 60 anys juntament amb la dosi de reforç contra la COVID

Les persones de Solsona i comarca poden demanar cita a través de l’aplicació de La Meva Salut o telefonant al Centre Sanitari del Solsonès

DIMECRES 18 OCTUBRE 2023

Des d’aquest dilluns s’ha obert la vacunació antigripal i la de la dosis de reforç contra la COVID de les persones del Solsonès.

 

Per aquesta campanya de vacunació, impulsada per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’ha de trucar al telèfon del Centre Sanitari del Solsonès (973-48 11 72) de les vuit del matí a les vuit del vespre, i és necessari acudir amb la targeta sanitària o bé, en cas de no tenir-la, amb el DNI. També es pot demanar cita a través de l’aplicatiu de “La Meva Salut”, a l’apartat de ‘Cites’, clicant a ‘Cites i consultes d'atenció primària’ i triant l’opció ‘Vacunació’. També és pot demanar cita prèvia a través de la web de programació  https://citasalut.gencat.cat/.

 

Aquesta campanya de vacunació simultània contra la grip i la COVID, va dirigida a les persones de 60 anys i més, les persones amb condicions de risc (entre elles els problemes de salut crònics i l’obesitat), les dones embarassades, les persones amb immunosupressió, o els professionals sanitaris i sociosanitaris i altres serveis essencials i crítics. Enguany també s’inclou la recomanació de vacunació antigripal per al col·lectiu de persones fumadores i, per primera vegada i com a principal novetat, Salut introdueix la vacunació sistemàtica contra la grip també per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos d’edat.

 

Salut té la voluntat de protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris que augmenten la seva circulació especialment a la tardor i l’hivern, per evitar l’increment de patologies immunoprevenibles. Per aquest motiu, cada any a la tardor es posa l’èmfasi a augmentar les cobertures de vacunació contra la grip i, en els darrers anys, també contra la COVID-19, especialment en les persones que tenen més risc de patir complicacions de salut o de transmetre la malaltia a persones de risc

 

Vacunació contra la grip per a tots els infants d’entre 6 i 59 mesos

 

Aquest any s’inicia la vacunació antigripal a la població infantil sana de 6 mesos a 59 mesos amb una única dosi injectable. Aquest grup d’edat no només és un dels que més pateix la infecció, sinó que també pot presentar complicacions greus a causa d’ella i la vacuna permetrà protegir precoçment les criatures de contraure la malaltia. L’OMS i el Centre Europeu per a la prevenció i el control de les malalties (ECDC) recomanen aquesta vacunació anual a la població infantil i dotze països europeus ja l’han introduït. 

 

La vacuna de la grip que rebran aquests infants a Catalunya també és tetravalent com la dels adults i amb la mateixa composició, però adaptada amb indicacions per a l’edat.

 

Tot i que, habitualment, en menors, la mortalitat per grip és mínima, aquesta malaltia produeix un nombre important de visites a centes de salut, hospitalitzacions i ingressos per complicacions, especialment en els infants de menor edat.

 

Qui es pot vacunar contra la grip i contra la COVID-19?

  • Persones de 60 anys o més.
  • Persones internes en residències de persones grans, amb discapacitat o institucionalitzades.
  • Persones amb patologies cròniques i altres condicions de risc.
  • Persones cuidadores o convivents amb persones amb alt risc.
  • Dones embarassades.
  • Personal de centres i establiments sanitaris i sociosanitaris, i persones que treballin en serveis crítics i essencials per a la comunitat: forces i cossos de seguretat, bombers i protecció civil...