al contingut a la navegació Informació de contacte

El Solsonès administra, a partir d’aquest dilluns, la vacunació antigripal a persones majors de 60 anys juntament amb la dosi de reforç contra la COVID

DILLUNS 17 OCTUBRE 2022

Les persones de Solsona i comarca poden demanar cita telefonant al Centre Sanitari del Solsonès

 

S’obre la vacunació antigripal i de la dosis de reforç contra la COVID de les persones del Solsonès que tinguin assignat un metge a la comarca a partir d’aquest dilluns dia 17 d’octubre.

 

Per aquesta campanya de vacunació, impulsada per part del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, s’ha de trucar al telèfon del Centre Sanitari del Solsonès (973-48 11 72) de les vuit del matí a les vuit del vespre, i és necessari acudir amb mascareta, la targeta sanitària o bé, en cas de no tenir-la, amb el DNI.

 

Malgrat que la campanya de vacunació contra la grip i la dosis de reforç contra la COVID es poden administrar de forma conjunta, també es pot rebre només un dels dos vaccins.

 

El Centre Sanitari del Solsonès va començar la vacunació contra la grip el passat 26 setembre. Aquesta vacuna es va administrar a residències, persones majors de 80 anys i pacients d’atenció domiciliària. A partir de dilluns, doncs, s’obre a persones que tinguin 60 anys i més, juntament amb la possibilitat d’administrar la quarta dosi contra la COVID.

 

 

Recomanacions de vacunació contra la grip

 

L’objectiu d’enguany és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc.

 

Per aquest motiu, és molt important que us vacuneu contra la grip si:

  • Teniu 60 anys o més.
  • Patiu alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.
  • Treballeu en un centre sanitari o sociosanitari, proporcioneu cures domiciliàriesa persones amb alguna malaltia considerada de risc o treballeu en oficines de farmàcia o institucions d’atenció geriàtrica.
  • Conviviuamb una persona amb una condició de salut considerada de risc.

  

Intervals en la vacunació a tenir en compte davant d’una infecció en COVID

 

  • Si heu estat infectats pel virus de la SARS-CoV2, heu d’esperar 3 mesos a vacunar-vos si teniu més de 80 anys, o 5 mesos per persones de menys de 80 anys.
  • Per rebre la dosis contra el virus de la SARS-CoV2, heu d’esperar 5 mesos des de la darrera dosi rebuda d’aquesta mateixa vacuna.