al contingut a la navegació Informació de contacte

El SIS ofereix, aquest divendres, una xerrada sobre l’acompanyament del moviment lliure dels infants

L’acte serà a la Llar d’infants municipal del Pi (Olius)

DIMARTS 18 ABRIL 2023

El proper divendres 21 d’abril a dos quarts de sis de la tarda, la Llar d’infants municipal del Pi  acollirà la penúltima xerrada del cicle per a famílies organitzada pel SIS (Servei d’Intervenció Socioeducativa) del Solsonès. Aquesta vegada, la sessió pretén abordar la importància de l'acompanyament del moviment lliure en la primera infància. La sessió anirà a càrrec d’Anna Baró.

 

Tot i que pot semblar un concepte nou en pedagogia, el del moviment lliure és una corrent iniciada per Emmi Pikler en la què l’adult que acompanya de manera conscient i respectuosa en el desenvolupament psicomotor del nadó.

 

La importància d’aquest concepte va lligada al desenvolupament de la persona en la primera infància. A partir de la vivència del propi cos i del plaer que els proporciona el moviment van prenent consciència del jo i van construint la seva identitat així com aprenen a conèixer i acceptar els límits, tant els propis com els de l’entorn. No cal confondre moviment lliure amb deixar fer sense més. És a dir, que cal que l’adult acompanyi l’infant amb estima i respecte però sense interferir de manera molt incisiva per tal que l’infant pugui buscar, de manera autònoma, recursos i estratègies per superar reptes i obstacles per afavorir i nodrir un creixement en plenitud.

 

La ponent

 

L’Anna Baró es descriu com a mare, mestra d'educació infantil, vinculada i formada en l'acompanyament viu dels infants en les seves primeres etapes de vida i al creixement de les seves famílies a través d'eines com el massatge infantil, la reflexologia podal i el seitai (acompanyar el moviment espontani), tenint present la mirada sistèmica i sensible a les necessitats del moment de cada persona.

 

L’activitat serà totalment gratuïta i no cal inscripció prèvia.

 

Us hi esperem!