al contingut a la navegació Informació de contacte

El SIS ofereix, aquest divendres a la biblioteca de Solsona, una xerrada sobre els infants i les pantalles

La sessió “Com afavorir el desenvolupament dels infants en una societat digital” està pensada per a docents i famílies

DIMARTS 17 GENER 2023

El proper divendres 20 de gener a dos quarts de sis de la tarda, al saló de les Homilies d'Organyà de la Biblioteca Carles Morató, es durà a terme la segona xerrada del Cicle de Xerrades per a famílies a càrrec del SIS, titulada “Com afavorir el desenvolupament dels infants en una societat digital” a càrrec d’Anna Ramis. La xerrada està pensada per a docents i famílies amb infants d’entre 0 i 6 anys d’edat.

 

En un context social on les pantalles són cada vegada més presents, fins al punt que formen part del material de treball dels nostres fills i filles, és difícil trobar maneres d’evitar que el seu ús acabi substituint altres activitats que és necessari fer. Més enllà dels riscos que comporta pel seu desenvolupament, hi ha una preocupació en les famílies pels conflictes que els genera el fet de posar límits al consum de continguts. Qui ajuda els pares i mares a educar als infants per a fer-ne un ús responsable, per aprendre a autolimitar-se i per ser capaços de renunciar a determinats estímuls procedents d’internet?

 

La ponent

 

L’Anna Ramis es descriu com mare, mestra i pedagoga, una enamorada de les relacions  humanes. Ha impartit centenars de cursos i formacions i ha col·laborat amb la Generalitat de Catalunya, fundacions, ajuntaments i moltes institucions privades. Ha publicat tres llibres i molts articles en mitjans de comunicació. Per sensibilitat amb els infants més menuts, ha posat en marxa la campanya #de0a3PantallesRES per sensibilitzar la societat i prevenir l’addicció precoç a les pantalles.

 

A més temps de pantalles menys desenvolupades les capacitats dels infants

 

Aquesta xerrada vol oferir temps per pensar com podem prendre consciència del temps que nosaltres com adults passem amb pantalles quan estem amb els nostres fills i filles, i quin model som per a ells i elles. Es presentaran informes pediàtrics i investigacions que demostren que a més temps de pantalles menys desenvolupades les capacitats dels infants. Un espai per reflexionar sobre les responsabilitats de famílies, professionals i institucions en la prevenció i intervenció educativa, de salut i parentalitat.

 

Canguratge gratuït

 

Durant tota la sessió de la xerrada hi haurà un servei de canguratge gratuït amb un conta-contes per a infants de 3 a 6 anys, a través del programa Temps per Cures.

 

Per aquesta activitat no cal inscripció prèvia. Us hi esperem!