al contingut a la navegació Informació de contacte

El Ple del Consell Comarcal sotmetrà a aprovació l’ordenança per regular els usos dels espais fluvials

DIMECRES 18 MAIG 2022

El text de l’ordenança preveu sancions de fins a 3.000 euros

 

El Consell Comarcal del Solsonès sotmetrà a aprovació en la sessió plenària d’aquest dijous l’ordenança reguladora dels espais fluvials, la qual concretarà mesures per protegir aquests  espais davant de conductes incíviques.

 

L’ordenança, que estableix criteris de protecció pels embassaments de Sant Ponç i de la Llosa del Cavall, així com de la ribera Salada, el riu Aigua d'Ora i el riu Aigua de Valls, regularà el bany, les activitats recreatives i l’aparcament, entre altres. L’incompliment del què s’hi estableix o la vulneració pot suposar sancions de fins a 3.000 euros.

 

Aquesta ordenança reguladora serà d’aplicació pels municipis de Castellar de la Ribera, Clariana de Cardener, Guixers, Olius i Sant Llorenç de Morunys, que seran els encarregats de tramitar les infraccions que siguin comeses en els respectius termes municipals.

 

La redacció i aplicació d’aquesta ordenança deriva de la massificació que han sofert les zones de bany de la comarca i pretén regular les conductes i activitats que s’hi puguin portar a terme, a fi d’evitar actes incívics que posin en perill les persones i el medi natural. Actualment el Consell Comarcal està estudiant diverses propostes per un servei de vigilància que cobreixi els espais fluvials de la comarca sobre els quals s’ha redactat l’ordenança.