al contingut a la navegació Informació de contacte

El Ple del Consell Comarcal del Solsonès d’aquest dijous, sotmetrà a votació una moció a favor de la pagesia

La sessió plenària del Consell Comarcal tindrà lloc aquest dijous a les sis de la tarda

DIMECRES 13 MARÇ 2024

El Consell Comarcal del Solsonès, en una mostra de suport i compromís amb el sector agrari, sotmetrà a aprovació una moció que busca atendre les necessitats i reclamacions urgents de la pagesia enfront de la crisi que l'afecta.

 

La moció de suport a la mobilització de la pagesia davant la crisi del sector agrari, reconeix la importància estratègica de la pagesia per a Catalunya, tant pel seu paper vital en el subministrament d'aliments com per la seva funció social i mediambiental en la gestió del territori.

 

Amb l'objectiu de respondre a les demandes del sector agrari, la moció proposa diverses mesures concretes, com la simplificació de la càrrega burocràtica, assegurar preus justos per als productes agraris i la promoció del consum de productes de proximitat.

 

El Consell Comarcal del Solsonès insta tant al Govern de la Generalitat de Catalunya i al Govern de l’Estat a escoltar les reivindicacions de la pagesia, adoptant polítiques actives per revertir la crisi agrària i garantir la sobirania alimentària.

 

A més, es demana la prestació de suport institucional per revaloritzar la pagesia i la seva funció social, així com la flexibilització de les exigències comunitàries de la Unió Europea per adaptar-les a la realitat agrària del país.

 

El text que es sotmetrà a votació, el Consell Comarcal del Solsonès reitera la importància d'actuar amb urgència davant la crisi del sector agrari i notificarà els acords d’aquesta moció a les autoritats competents per reforçar la necessitat d’una actuació immediata.