al contingut a la navegació Informació de contacte

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, visita aquest divendres el Consell Comarcal del Solsonès

DIMECRES 23 NOVEMBRE 2022

El conseller de la Generalitat farà lliurament dels codis de les masies a cada un municipis de la comarca per localitzar edificacions aïllades

 

Joan Ignasi Elena, conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, visitarà aquest divendres el Consell Comarcal del Solsonès per fer el lliurament dels codis de geolocalització de les masies als ajuntaments de la comarca.

 

Codis Masies 112, una feina exhaustiva amb una implicació transversal

 

L’acte d’aquest divendres no és altre que la culminació d’un procés de molts mesos de treball en el qual hi ha hagut una implicació directa del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya, de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, del mateix Consell Comarcal i dels ajuntaments de la comarca.

 

En què consisteixen els codis?

 

Els codis que el Consell Comarcal del Solsonès, a través del Conseller d’Interior, donarà a cada un dels municipis de la comarca, per tal que en facin lliurament a cada una de les edificacions aïllades del seu terme municipal (al conjunt del Solsonès suposa més de 2.300 codis) pretén ser una eina molt útil davant de qualsevol emergència.

 

Aquests codis es lliuraran en un format d’imant per poder tenir disponible i a la vista a cada masia. En aquest imant hi queda recollit, a part del telèfon al qual s’ha de trucar en cas d’emergències, el 112, el nom de la masia, el municipi i un codi identificador que, en posar-se en contacte amb el 112, geolocalitza l’edificació amb precisió per tal que els cossos d’emergència i de seguretat hi puguin arribar fàcilment i el més ràpidament possible.

 

Per tal de confeccionar aquest treball ha calgut identificar totes les masies, consensuar els topònims i les coordenades, per tal de poder atorgar un codi. Una vegada finalitzada aquesta tasca, el Consell Comarcal ha imprès aquesta informació en el format d’imant i la posarà a disposició dels ajuntaments per tal que en facin el repartiment als habitatges del seu municipi.

 

La presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, s’ha mostrat molt satisfeta pel resultat d’aquest treball el qual “ajuda a facilitar la localització de les diverses edificacions del Solsonès i esdevé una eina molt útil en una comarca eminentment disseminada com la nostra”.

 

Després de l’acte de lliurament, en el qual hi assistiran representants del cos de Mossos d’Esquadra, Bombers, Agents Rurals, Protecció Civil i Emergències Mèdiques, el conseller d’Interior té previst reunir-se amb les alcaldies de la comarca en una reunió interna de treball.