al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell va atorgar el 2021 més de 50.000 euros en ajuts d’urgència social

DIMECRES 20 ABRIL 2022

De l’import total, 19.037 € han estat finançats per la Diputació de Lleida, mentre que la resta provenen del contracte programa del Departament de Drets Socials

 

El Consell Comarcal del Solsonès va atorgar l’any passat, ajuts d’urgència social per un import de 53.008,19 euros. La situació d’algunes persones usuàries, junt amb el context de pandèmia que va agreujar la situació d’algunes famílies, va fer que l’ens comarcal hagués de multiplicar esforços en oferir suport a les persones de la comarca que ho necessitaven.

 

Dins aquestes ajudes gestionades pel Consell Comarcal trobem, en primer lloc, les ajudes puntuals per despeses d’habitatge, que van beneficiar a 118 persones. Les dirigides a infants, bàsicament en material escolar, van recaure a 245 alumnes. Pel què fa a les ajudes relacionades amb les targetes moneder i el rebost solidari, en un programa on participa l’Ajuntament de Solsona, Càritas i Creu Roja, 252 persones en van resultar beneficiàries. Pel què fa a la partida destinada a bolquers i productes de farmàcia, van afavorir a 20 persones. Pel que fa a les despeses que el Consell Comarcal destina a suport a despeses puntuals  de subministraments, 186 persones es van acollir a aquestes ajudes.

 

Per oferir aquests ajuts extraordinaris es va comptar amb el suport i finançament  de la Diputació de Lleida i del Departament de Drets Socials.

 

A part d’aquestes actuacions, com a novetat  la Diputació de Lleida ha facilitat la implementació i manteniment del programa informàtic del Rebost solidari, que optimitzarà i facilitarà la gestió del banc d’aliments. I també fa possible, de ja fa anys, el manteniment del  programa informàtic Hestia de gestió dels serveis socials bàsics.

 

Els Serveis Socials Bàsics del Solsonès, ofereixen un servei integral a tota la comarca en serveis socials, i parteixen com un dels pilars bàsics de l’estat del benestar, per un desenvolupament digne de les persones en cobrir les necessitats bàsiques.