al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell renova habitacions i finestres del Centre Sanitari del Solsonès

L’ens comarcal executa diverses actuacions per tal de millorar el confort dels pacients i l’eficiència energètica

DILLUNS 31 JULIOL 2023

El Consell Comarcal del Solsonès ha culminat diverses millores a l’edifici del Centre Sanitari del Solsonès que, afegides a les portades a terme durant els darrers exercicis, sumen un import de 182.089,29 €.

 

Les obres han consistit en la renovació de set habitacions i els seus banys, així com de les dues sales d’ús comú situades a la planta primera. L’import de la renovació d’aquests espais ha ascendit a 36.455,29 euros i ha consistit en refer la superfície dels envans malmesos i revestir les parets de les habitacions i espais comuns amb material resistent als cops. També s’ha instal·lat plats de dutxa i s’ha renovat el terra del bany per resoldre els problemes de filtració d’aigües i garantir la pendent i continuïtat de paviments. També s’ha instal·lat un telèfon i connexió wifi a les habitacions de la planta primera per tal d’oferir una millor comunicació amb els familiars i una connectivitat a la xarxa gratuïta.

 

Paral·lelament a les actuacions en habitacions i en espais comuns, també s’ha substituit 49 finestres de la primera i de la segona planta a fi de millorar l’aïllament acústic i tèrmic, i l’eficiència energètica. El cost de substitució dels tancaments ha ascendit a 66.046,10 euros.

 

L’execució d’aquestes millores es sumen a la instal·lació fotovoltaica per autoconsum culminada l’estiu del 2021 per un import de 64.753,57 euros i a la de cablejat de dades i veu del Centre Sanitari finalitzat l’agost de l’any passat per un import de 14.834,33 euros.

 

Aquestes actuacions han estat subvencionades pel Pla únic d’Obres i Serveis de Catalunya 2020 – 2024 amb un import de 101.736,37 euros. La Diputació de Lleida, per la seva banda, ha fet una aportació de 33.272,37 euros.

 

Aquestes intervencions suposaran una millora del confort dels pacients del sociosanitari del Centre Sanitari i repercutiran en una disminució del consum energètic de l’edifici.