al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal del Solsonès adquireix equipament pel manteniment hivernal i per la neteja dels vorals dels camins

També s’ha incorporat una furgoneta i un vehicle 4x4

DILLUNS 02 OCTUBRE 2023

El Consell Comarcal de Solsonès ha adquirit maquinària i equipament per tal de donar una millor resposta a les tasques de manteniment hivernal i neteja de vorals i vegetació de camins.

 

Per tal de portar a terme una millora en el manteniment hivernal s’ha adquirit dues esporgadores de sal i un frontal llevaneus. Aquest material servirà per fer escampades de sal de forma preventiva en determinats punts de la comarca quan baixen les temperatures i davant d’episodis de nevades.

 

Una altra de les necessitats que l’ens comarcal ha detectat en molts camins de la comarca, és l’excés de vegetació que en ocasions envaeix els vorals de les carreteres. És per això que s’ha adquirit un braç desbrossador articulat, una biotrituradora, 3 desbrossadores manuals i un remolc cisterna com a mesura de prevenció d’incendis durant les maniobres d’esbrossada de vegetació.

 

Per tal de facilitar el transport de material i el desplaçament del personal encarregat de fer els manteniment, també s’ha adquirit un vehicle 4x4 tipus pick-up i una furgoneta de 9 places amb un remolc basculant. Els vehicles van equipats amb els seus respectius enganxalls per tal de poder arrossegar equips mòbils.

 

Amb aquesta adquisició es renova part de la maquinària existent que estava en mal estat de conservació i es dota al Consell Comarcal del Solsonès, d’uns equips necessaris per a la millora de l’estat de conservació i seguretat dels camins d’interès comarcals i camins veïnals, a fi de millorar la circulació dels veïns de la comarca.

 

El cost d’aquest equipament ascendeix a 195.129,86 €, i ha estat possible gràcies a una subvenció directa de la Direcció General de Polítiques de Muntanya i Litoral, del Departament de la Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.