al contingut a la navegació Informació de contacte

El Consell Comarcal agraeix la feina a totes les persones, cossos, entitats i administracions que han participat en les tasques d’extinció dels incendis del Solsonès

DIJOUS 23 JUNY 2022

Els incendis de Castellar de la Ribera, Lladurs així com el d’Altès (Alt Urgell) han calcinat la xifra més elevada a la comarca des de l’any 1998

 

El Consell Comarcal del Solsonès ha volgut fer un agraïment, a tots els veïns, ADF, cossos operatius, així com a totes les persones, entitats, ajuntaments i consells comarcals que han ajudat a les tasques d’extinció dels incendis al Solsonès. També les que han prestat suport en avituallaments i altres tasques.

 

Al voltant d’unes quatre-centes hectàrees han cremat en tres dies a la comarca del Solsonès i a la veïna de l’Alt Urgell. Els incendis iniciats el dimecres de la setmana passada a Castellar de la Ribera i a Lladurs, s’hi va afegir l’incendi d’Altès el divendres a la tarda. En total, pel què fa al municipi de Castellar de la Ribera, han cremat un total de 329 hectàrees en l’incendi iniciat a Ceuró i 11 hectàrees en l’incendi de la zona de Perdiguers i Pampa. L’incendi de Lladurs ha cremat 42,8 hectàrees. Pel què fa a la ignició d’Altès, (Alt Urgell) les hectàrees calcinades ascendeixen a 7.

 

Tres dies de foc i condicions extremes

 

Els incendis de Castellar, Lladurs i Atlès (Bassella) es van iniciar com a conseqüència de la tempesta elèctrica de dimecres a la tarda, el que va dibuixar un escenari de simultaneïtat de focs que s’afegia a la situació crítica global. En aquest context “la ràpida resposta de veïns, ADF’s, en un primer moment, i de Bombers i cossos operatius a partir del capvespre van ser determinants”. Alarcón, també ha volgut agrair “la feina de tots els cossos d’intervenció i d’ordre, les persones, entitats voluntàries, comerços que han fet lliurament de material i menjar, al personal del Consell Comarcal del Solsonès; vull donar les gràcies als ajuntaments i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell, agrair a tots ells el seu suport, ajuda i professionalitat; en definitiva a tothom que ha tingut alguna cosa veure amb l’extinció dels incendis i suport a les persones que hi participaven”.

 

La presidenta del Consell Comarcal ha manifestat que es posa a disposició dels ajuntaments i de les persones afectades per tal de poder ajudar en el què estigui al seu abast.