al contingut a la navegació Informació de contacte

El Centre Sanitari del Solsonès organitza dues caminades a Solsona i a Sant Llorenç de Morunys en motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física

Les dues activitats, previstes pel dijous dia 4 d’abril, son de baixa dificultat tècnica i estan pensades per tal de conscienciar sobre els beneficis de l’activitat física

DILLUNS 18 MARÇ 2024

En motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, el Centre Sanitari del Solsonès ha organitzat, per al proper dia 4 d’abril, dues caminades a Solsona i a Sant Llorenç de Morunys obertes a tothom.

 

La primera de les caminades tindrà lloc a Sant Llorenç de Morunys i sortirà, a les deu del matí, des del Subcap de la mateixa localitat fins a la capella de Sant Serni i tornar, i tindrà un recorregut d’uns tres quilòmetres aproximadament. A la meitat de la ruta hi haurà un avituallament per a tots els participants. La segona caminada, prevista a Solsona el mateix dijous a la tarda, sortirà a dos quarts de quatre de la tarda de la plaça del Camp i partirà en direcció a la Creu Blanca, per seguir en direcció a la font del Corb i per tornar al punt de sortida. El recorregut és d’uns cinc quilòmetres. Es disposarà de dos avituallaments al llarg del circuit per totes aquelles persones que hi hagin volgut participar.

 

Aquestes activitats estan adreçades al públic en general. Pretenen conscienciar sobre la importància de l’activitat física i en el fet de combatre la vida sedentària. Les dues caminades tenen una dificultat tècnica fàcil i estan pensades per tal que el puguin fer persones de totes les edats. En les caminades també hi prendrà part personal sanitari del Centre Sanitari del Solsonès i s’oferirà a tots els participants aigua i fruita.

 

Aquestes activitats, en el marc del Dia Mundial de l’Activitat Física, tenen l’objectiu de promoure l'activitat física com a eina de salut i benestar, i estendre els efectes beneficiosos d’aquesta pràctica enfront del sedentarisme, un dels principals factors de risc de mort als països occidentals.

 

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran, un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents i limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment el temps de pantalla durant el temps lliure, i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en participar en aquesta activitat, s’han d’inscriure acudint prèviament al mateix Centre Sanitari, o bé telefonant al 973-48 11 72, per la caminada de Solsona, i al 973-49 25 10 per la caminada de Sant Llorenç de Morunys.