al contingut a la navegació Informació de contacte

El Centre Sanitari del Solsonès es suma a la XXV Setmana Sense Fum

Amb el lema: "Zero emissions també als teus pulmons", l’ens de salut pretén conscienciar sobre els perjudicis del tabac

DILLUNS 27 MAIG 2024

El Centre Sanitari del Solsonès es torna a unir a la celebració de la XXV Setmana Sense Fum, que tindrà lloc aquesta setmana sota el lema "Zero emissions també als teus pulmons". Aquesta iniciativa té com a objectiu principal sensibilitzar la ciutadania sobre els beneficis de respirar un ambient lliure de fum, prevenir el consum de tabac entre els joves i promoure l'abandonament de l'hàbit entre les persones fumadores.

 

La Setmana Sense Fum és una iniciativa impulsada per la Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitària (semFYC) i la CAMFiC a Catalunya. En el marc del projecte d’integració de Suma Salut, aquestes entitats organitzen conjuntament els Programes d’Activitat Física Saludable, Atenció Primària Sense Fum i Beveu Menys de l'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

 

"Abandonar el tabaquisme no és fàcil, però és possible", afirmen els organitzadors. El primer pas per aconseguir-ho és voler fer-ho, i demanar ajuda pot facilitar el procés. Diversos estudis científics han demostrat que l’assistència personalitzada d’un professional de la salut augmenta significativament les possibilitats d’èxit.

 

El Centre Sanitari del Solsonès compta amb un equip especialitzat per ajudar les persones a deixar de fumar. Dues infermeres d’atenció primària i una infermera de pneumologia, especialitzades en tabaquisme, ofereixen setmanalment suport personalitzat als pacients que ho sol·liciten.

 

Durant aquesta setmana, el Centre Sanitari del Solsonès organitzarà diverses activitats per conscienciar la població sobre els riscos del tabac i els beneficis de viure en un entorn lliure de fum. S'anima a tots els ciutadans a participar-hi i a aprofitar els recursos disponibles per abandonar el tabac.

 

Per a més informació sobre les activitats programades durant la Setmana Sense Fum, podeu contactar amb el Centre Sanitari del Solsonès el telèfon 973 48 11 72.